MENIU

Steaua mai speră la Europa, după 2-1 cu Universitatea Craiova

Foto: NewsIn

Steaua a câştigat cu 2-1 partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 33-a a Ligii I, iar oltenii au rămas fără victorie în Ghencea de 20 de ani. Golurile roş-albaştrilor au fost marcate de Toja şi B. Stancu, în timp ce Florin Costea a punctat pentru Universitatea. Cel puţin până la meciul Rapidului de la Vaslui, de sâmbătă, Steaua urcă pe poziţia a 6-a, cu 55 de puncte, cu unul mai mult decât gruparea din Grant.

Derby-ul pentru Europa League, Steaua - Universitatea Craiova, a început fără spectatori în tribune, dar cu mult fotbal. Penalizaţi din cauza scandărilor din derby-ul cu Rapid, fanii roş-abaştri au fost nevoiţi să privească meciul doar la televizor, şi au avut ce să vadă. Doar pe locul 7, la două puncte în spatele Rapidului, pe ultima poziţie de Europa, şi la patru în spatele adversarilor de vineri, Steaua nu se gândea decât la cele trei puncte.

Totuşi, prima ocazie aparţine oaspeţilor. Florin Costea îşi arată clasa încă din primele minute (9), dar şutul vârfului Universităţii, după o gafă a lui Golanski, trece puţin pe lângă bara din dreapta a lui Zapata.În minutul 18 vine replica Stelei, însă roş-albaştrii ratează incredibil. Semedo a pătruns pe partea stângă, i-a pasat lui Nicoliţă, în faţa porţii oltene, dar ultimul ratează de puţin intervenţia prin alunecare. Imediat însă roş-albaştrii deschid scorul, la o fază spectacol creată de columbienii Stelei. Toja reuşeşte un lob peste defensiva olteană, pentru D. Moreno, decarul pătrunde pe partea dreaptă, în careul Universităţii, apoi îi retrimite înapoi conaţionalului său. Toja pune stângul la 10 metri şi balonul se îndreaptă spre vinclul lui Bornescu. 1-0 pentru Steaua, însă avantajul gazdelor nu ţine decât trei minute.

În minutul 22, Universitatea beneficiază de o lovitură liberă de la aproape 30 de metri. Deşi e specialistul fazelor fixe de la mare distanţă, D. Stoica sare peste balon, şi-i dă ocazia Florin Costea să-şi mai treecă o reuşită de kinogramă în palmares. "Torpila" atacantului oltean nu-i dă nicio şansă lui Zapata, iar balonul intră în plasă după ce loveşte şi bara din dreapta a columbianului. Un minut mai târziu înscrie şi Dayro Moreno, dar stelistul era în offside. Repriza se putea încheia însă cu roş-albaştrii în avantaj, însă Nicoliţă trimite din unghi, din 10 metri, mult peste poartă, talonat de Bornescu, după ce dejucase jocul la offside al defensivei Universităţii.

Repriza a doua e la fel de alertă şi cu multe ocazii la cele două porţi. Primul care le dă emoţii oltenilor nu e vreun stelist, ci fundaşul Găman, care, la cinci minute de la reluare e aproape de autogol, dar balonul trimis cu capul, pe spate, de jucătorul Universităţii, cade la o palmă de bara lui Bornescu. Australienii Baird şi Dilevski sunt şi ei aproape de gol, dar fie se opune Zapata, fie transversala porţii steliste. Szekely îl pune la încercare pe Bornescu, cu un şut de la 25 de metri, apoi ex-gălăţeanul ratează ocazia meciului, după ce şutează în transversală din 6 metri, după o centrare excelentă a lui Ogăraru.

Cu 10 minute înainte de final, roş-albaştrii răsuflă uşuraţi, după o nouă centrare excelentă a lui Ogăraru, din banda dreaptă, şi o reluare cu capul a lui B. Stancu, din 6 metri. Scor final 2-1 pentru Steaua, care a urcat provizoriu pe locul 6, în timp ce oltenii au ratat şansa de a-şi asigura matematic un loc care să le permită accesul în Liga Europa.

De menţionat că Universitatea Craiova nu a mai reuşit să învingă Steaua în deplasare de aproape 20 de ani. Ultimul succes al oltenilor în Ghencea s-a înregistrat la data de 29 noiembrie 1989, atunci când aceştia se impuneau cu scorul de 2-1. De fapt, Craiova nu are în palmares decât 4 victorii pe terenul Stelei, din 44 de meciuri, în celelalte partide înregistrându-se 34 de victorii ale roş-albaştrilor şi 6 rezultate de egalitate.

CASETA TEHNICĂ

STEAUA - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-1 (Toja 18, B. Stancu 80 / Fl. Costea 21)

Steaua: Zapata - Golanski (Ogăraru 45), Ghionea, Goian, P. Marin - Tiago, Toja - Nicoliţă, D. Moreno (Szekely 63), Semedo (Rusu 74) - B. Stancu. Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Universitatea Craiova: Bornescu - Dănănae, Găman, D. Stoica, Rose - Prepeliţă, Dilevski (Dina 83), Şoavă - Wobay (M. Costea 59), Njock (Baird 46), Fl. Costea. Antrenor: Ionel Gane.

Cartonaşe galbene: Semedo 11, Ogăraru 52 / Dănănae 19

Arbitri: Dimitrios Kalopoulos - Dimitrios Saidaris, Christos Gennaios (toţi din Grecia)

Stadion: Steaua; Spectatori: 0. Meciul s-a disputat cu porţile închise.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM S-A DISPUTAT PARTIDA STEAUA - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-1

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Universitatea Craiova etapă