MENIU

Steaua - Bergodi: \"Vreau ca jucătorii mei să reuşească un rezultat bun şi un joc spectaculos cu CFR\"

Foto: NewsIn

Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca jucătorii săi să fie eficienţi şi spectaculoşi în derby-ul etapei a 2-a, în faţa celei mai bune echipe din România la ora actuală, care în opinia tehnicianului este CFR Cluj.

"Va fi un meci interesant cu cea mai bună echipă din România. CFR are un lot valoros, dar şi numeros. Suntem pregătiţi pentru acest meci, avem un moral bun pentru că venim după 5 victorii în meciuri oficiale. Aş vrea ca jucătorii mei să reuşească un rezultat bun, dar şi un joc spectaculos, cu toate că ambele vor fi greu de realizat", a spus Cristiano Bergodi, care a adăugat că jucătorii săi nu au prevăzută o primă specială pentru această partidă.

Tehnicianul a vorbit şi despre cum va pregăti din punct de vedere tactic derby-ul cu CFR Cluj: "Nu voi cere marcaj special la niciunul din fotbaliştii lui CFR. Kone, Dubarbier, Mara, Peralta sau Trică sunt foarte buni, aşa că voi cere o organizare bună în faza defensivă, atât". De asemenea, fostul căpitan al lui Lazio a fost de părere că circulaţia balonului, dar şi atitudinea în timpul meciurilor, sunt principalele aspecte care trebuie îmbunătăţite în jocul Stelei.

În opinia lui Bergodi, un factor important în evoluţia Stelei în derby-ul cu CFR Cluj îl va avea şi aportul publicului: "Suporterii trebuie să ne ajute cu CFR Cluj, prezenţa lor în număr cât mai mare va fi pozitivă pentru echipă". După mesajul către suporteri, tehnicianul italian a precizat că este deranjat de faptul că Steaua va disputa două meciuri cu porţile închise în cupele europene, în urma deciziei UEFA, care a fost cauzată de bannerul ofensator ce a fost afişat de galeria roş-albaştrilor la turul cu Ujpest: "M-a supărat că vom juca 2 etape fără suporteri. Astea sunt consecinţele, acum trebuie să le plătim. Aveam nevoie de fani în meciul cu Saint Patrick\'s".

Adversara Stelei din play-off-ul Ligii Europa, echipa irlandeză Saint Patrick\'s, reprezintă o grupare necunoscută pentru Bergodi: "Steaua a avut un pic de noroc că a picat la tragerea la sorţi cu Saint Patrick\'s. Nu am auzit niciodată de acestă echipă, dar cu toate acestea am tot respectul pentru ea. Nu va fi uşor, mai ales că vom juca fără spectatori în primul meci".

"E normal ca Gigi Becali să fie supărat pe suporteri şi este păcat că s-a ajuns iar aici, mai ales după acea întâlnire în care se ajunsese la pace între fani şi conducere. Sper să nu apară un nou război între fani şi Gigi Becali, pentru că dacă se va întâmpla aşa, înseamnă că nu am realizat nimic la acea întâlnire", a încheiat Bergodi subiectul despre reacţia lui Gigi Becali după aflarea veştii că Steaua va juca 2 etape cu porţile închise următoarele două meciuri în cupele europene.

Antrenorul italian s-a referit şi la criticile lui Gigi Becali la adresa Grzelak, jucător despre care a spus că-i va retrage numărul 10 din cauza evoluţiilor neconvingătoare pe care acesta le-a avut: "Caracterul lui Becali nu se poate schimba radical, dar sunt convins că el doar a glumit cu presa când l-a criticat pe Grzelak. Pe mine nu mă interesează cine are numărul 10, sau dacă purtătorul acestui număr are păr sau nu, dacă este sau nu un jucător emblemă al clubului".

Plecarea lui Goian la Palermo nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Bergodi, care a dat de înţeles ce jucător este principalul favorit pentru a-l înlocui pe fostul stoper al roş-albaştrilor: "S-a terminat telenovela cu Rada, care ba pleca, ba nu pleca. Ionuţ va rămâne la echipă, am vorbit cu el. Desigur, în centrul apărării mai pot evolua Baciu, Tudose şi chiar şi Ninu poate fi o soluţie".

Întrebat ce ar însemna pentru Steaua ca şi Ghionea să se transfere, Bergodi a răspuns tranşant şi decis: "Steaua nu-şi permite să-l piardă şi pe Ghionea, nu voi permite asta".

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Tănase să evolueze cu CFR Cluj, Bergodi a spus: "Eu respect jucătorii Stelei şi chiar dacă Tănase este pregătit, el tot nu evolua cu CFR Cluj. Cristian nu este sută la sută refăcut şi nu are cum să vină de două zile la echipă şi să intre în locul unui jucător care a făcut toată pregătirea cu Steaua". Altfel, antrenorul grupării din Ghencea a precizat că Ianos Szekely s-a refăcut după ce acuzase unele probleme musculare.

În încheiere, tehnicianul s-a referit şi la rivala Dinamo: "M-a suprins înfrângerea lui Dinamo cu Internaţional Curtea de Argeş, mai ales că în prima etapă a făcut un joc bun la Craiova, dar aşa este la început de campionat, pot apărea multe surprize în primele etape".
Mai multe articole despre:
Steaua CFR Cluj Gigi Becali Cristiano Bergodi derby