MENIU

Steaua, afară din Europa, după 0-1 la Timişoara

Foto: NewsIn

După demisia lui Marius Lăcătuş, Steaua nu are mai mult noroc nici sub comanda lui Massimo Pedrazzini şi a patronului cu pretenţii de antrenor Gigi Becali. Steaua are şanse infime să mai prindă Europa League, după ce a pierdut, cu scorul de 0-1, meciul cu FC Timişoara, disputat, vineri, în deplasare, în etapa a 32-a a Ligii I.

Prima repriză a fost una echilibrată, miza uriaşă a întâlnirii, rămânerea în lupta pentru titlu pentru Timişoara şi un loc de Europa League pentru Steaua, spunându-şi cuvântul şi îndemnând ambele combatante la prudenţă.

Echilibrul a fost rupt în minutul 32, când Winston Parks a adus FC Timişoara în avantaj după ce a pătruns nestingherit în careul Stelei şi a marcat cu un şut de la 13 metri. După gol, Steaua a părut o echipă lipsită de idei şi de reacţie, iar bănăţenii au intrat în avantaj la vestiare.

La reluare, steliştii au asediat careul lui Pantilimon, însă fără rezultat pe tabelă, în timp ce timişorenii nu au reuşit să se mai apropie periculos de poarta lui Zapata. Prima acţiune mai periculoasă a bănăţenilor a venit abia în minutul 90, la un contraatac pornit de Gigel Bucur, Abiodun fiind la un pas de golul al doilea căruia i s-a opus, însă portarul columbian.

Meciul a marcat debutul în Liga I al atacantului stelist Vlad Rusu, în vârstă de 19 ani, însă acesta nu a rupt gura târgului, dar nici nu a dezamăgit.

În minutul 80 Magera i-a spart capul lui Tiago cu o lovitură de cot, în urma unui duel aerian, dar jocul a fost lăsat să continue. După ce meciul a fost oprit, staff-ul tehnic al Stelei a contestat vehement decizia arbitrului, iar acesta din urmă a luat decizia să elimine unul dintre masorii roş-albaştrilor. Jocul a fost întrerupt aproape 3 minute, timp în care lui Tiago i-a fost tratată rana, el jucând în ultimele minute cu un bandaj pe cap.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost prezent la meci, iar în momentul în care şi-a făcut apariţie în tribuna oficială a fost huiduit de fanii timişoreni. La fel s-a întâmplat şi cu mijlocaşul Mihăiţă Pleşan, cel care a fost jucătorul bănăţenilor între 2005 şi 2008. Cu toate acestea, atunci când a fost schimbat, Pleşan a fost aplaudat de o parte din fanii de la Tribuna I.

Pe banca Stelei a stat italianul Massimo Pedrazzini, care a fost numit antrenor interimar după ce Marius Lăcătuş şi-a dat demisia la o zi după derby-ul cu Rapid, pierdut de roş-albaştri, scor 1-2. În acest sezon, Pedrazzini este pentru a doua oară interimar, el mai conducând echipa din această poziţie şi la meciul cu Gloria Buzău de pe teren propriu, scor 1-1, şi atunci tot după o demisie a lui Marius Lăcătuş.

Caseta tehnică:

FC TIMIŞOARA - STEAUA 1-0 (Parks 32)

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi (Abiodun 67), Nibombe, Cisovsky, Latovlevic - Stancu, Alexa, Borbely (Scutaru 90+2), Art. Karamian - Parks (Magera 72), Bucur. Antrenor: Gabi Balint.

Steaua: Zapata - Golanski, Ghionea, Goian, P. Marin - Tiago, Pleşan (A. Ionescu 58) - Nicoliţă, Toja, Szekely (Semedo 57) - Rusu (Liţu 68). Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Cartonaşe galbene: Nibombe 65, Art. Karamian 78 / Golanski 29, Ghionea 90

Arbitri: Olivier Thual - Emmanuel Boisdenghien, Didier Gremier (toţi din Franţa)

Stadion: Dan Păltinişanu; Spectatori: 27.170

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC Timişoara - Steaua, scor 1-0.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I ETAPA A 32-A FC Timişoara