MENIU

Steaua a reaprins speranţa pentru Farul, după 1-1 în Ghencea

Foto: NewsIn

Steaua a resuscitat Farul Constanţa, echipă care în ultimele cinci meciuri suferise tot atâtea înfrângeri, după ce partida disputată de cele două echipe, vineri seară, în etapa a 24-a a Ligii I, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

În Ghencea s-au întâlnit două echipe aflate într-o situaţie cât se poate de dificilă: Steaua, din cauza ruşinosului loc opt ocupat în Liga I, şi Farul, formaţie aflată pe poziţia a 15-a, prima care duce în eşalonul secund.

Prima repriză a întâlnirii de vineri seară a fost una de chin, mai ales pentru "roş-albaştri", dominaţi minute bune de constănţeni, care, ca o echipă care nu avea nimic de pierdut, a luat cu asalt poarta lui Zapata, care nu se află nici el într-o formă tocmai de invidiat. Băcilă, în două rânduri, a trimis, însă pe lângă, iar Voiculeţ nu a şutat suficient de puternic cât să-i pună probleme reale columbianului dintre buturile Stelei.

De cealaltă parte, gazdele au avut doar încercări timide la poart lui Curcă, Bogdan Stancu, cu capul, şi Eugen Baciu, cu un şut din afara careului, trimiţând puţin peste transversală, astfel că la pauză scorul a rămas 0-0.

La reluare, Zapata a avut o intervenţie foarte bună în faţa lui Măţel (min. 54) pentru ca peste doar două minute Steaua să reuşească să deschidă scorul prin Bogdan Stancu, care a înscris pe sub Curcă.

După gol, jocul a fost unul fără sare şi piper, până în minutul 72, când Farul a restabilit egalitatea la o fază care a avut la origine o eroare a lui Lovin, pe care suporterii tocmai îl ceruseră schimbat. Închizătorul stelist a încercat o pasă cu călcâiul, însă artificiul nu i-a ieşit, iar Vukomanovic a recuperat şi a centrat în careu la prima bară, de unde Chico a marcat cu exteriorul, de lângă Baciu.

Ultimele minute ale întâlnirii au reprezentat o cursă continuă a Stelei după golul victoriei, însă Farul s-a apărat cu exactitate, reuşind să îndepărteze toate pericolele, iar până la final scorul a rămas neschimbat, 1-1.

Deşi a înregistrat a treia remiză în şapte meciuri din retur, Steaua a urcat, provizoriu, pe locul şase, cu 38 de puncte, la fel ca FC Vaslui şi Rapid, care vor juca, însă, sâmbătă în Liga I.

Rezultatul din Ghencea dă de doi bani speranţe constănţenilor, care rămân pe locul 15 în clasament, cu 23 de puncte.

Vezi aici cum s-a disputat partida Steaua - Farul, scor 1-1.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Farul Constanţa Etapa a 24-a