MENIU

Steaua a obţinut prima victorie pe teren propriu în Liga I, 1-0 cu Pandurii

Foto: NewsIn

Steaua a obţinut, duminică, prima victorie pe teren propriu din acest sezon al Ligii I. "Roş-albaştrii" s-au impus la limită, 1-0, în faţa celor de la Pandurii, în etapa a 7-a.

Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, nu a făcut modificări în sistemul de joc la primul meci pe banca tehnică a Stelei. În prima repriză, "roş-albaştrii" au părut o echipă fără perspectivă şi fără soluţii, singura fază periculoasă pe care au creat-o la poarta adversă fiind irosită de Kapetanos, care a tras în Mingote din poziţie ideală. Nici oaspeţii nu s-au omorât cu firea şi l-au încercat pe Zapata doar cu şuturi de la distanţă expediate de Păcurar, care nu i-au pus, însă, probleme columbianului.

La reluare, Steaua a atacat ceva mai convingător şi cel mai periculos om al său a fost Bănel Nicoliţă, care a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului. Golul a picat în cele din urmă după o oră de joc şi a purtat semnătura grecului Pantelis Kapetanos, care a marcat cu capul, din şase metri, după una dintre nenumăratele centrări de pe dreapta care au ajuns în careul oaspeţilor.

Kapetanos a mai trecut de două ori pe lângă gol, dar şi cei de la Pandurii, prin Martinovic, care nu a reuşit însă să înscrie.

Pe final de joc, Steaua a trebuit să-şi apere avantajul minim în 10 oameni, după ce columbianul Juan Toja a fost eliminat pentru cumul de avertismente (78).

Deşi Cârţu a mai trimis în teren un atacant, pe Arrieta, Pandurii nu au reuşit să întoarcă roata, iar Steaua a obţinut prima victorie pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii I.

CASETA TEHNICĂ:

STEAUA - PANDURII TG. JIU 1-0 (Kapetanos 60)

Steaua: Zapata - Ninu, Rada, Ghionea, P. Marin - Szekely (Cr. Tănase 76), Toja, Bicfalvi, Nicoliţă - B. Stancu (Onicaş  84), Kapetanos (Surdu 90+1). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Pandurii: Mingote - Rusu, Chibulcutean, Martinovic, Cardoso - Păcurar, Fl. Stângă, Murgan, Grecu (Ghindeanu 55) - Stromajer, Raskovic (Tilincă 15, Arrieta 80). Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Rada 5, Ghionea 72, Toja 74, 78 / Păcurar 37, Rusu 80, Arrieta 90+2

Cartonaş roşu: Toja 78

Arbitri: Istvan Kovacs - Florin Păunescu, Ionuţ Babdac

Stadion: Steaua; Spectatori: partida s-a disputat fără suporteri pentru că Steaua are terenul suspendat.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Steaua - Pandurii, scor 1-0.