MENIU

Steaua - Lovin s-a înţeles cu Munchen 1860, susţine Dumitru Sechelariu

Foto: www.sportm.ro

Preşedintele de onoare al grupări FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, a declarat, sâmbătă, că Florin Lovin a ajuns la un acord cu gruparea din Liga a II-a germană, Munchen 1860, iar în urma acestei tranzacţii gruparea moldoveană va primi 500.000 de euro.

"Am vorbit cu Argăseală şi mi-a spus că Lovin s-a înţeles cu Munchen 1860. Nu ştiu care e suma pe care s-a efectuat transferul, dar ştiu că FCM Bacău va primi 500.000 de euro. Acum, oaia europarlamentară va trebui să plătească, ciobanul europarlamentar (n.r. aluzie la Gigi Becali, care a devenit recent europarlamentar) va trebui să dea banii", a spus Dumitru Sechelariu.

La puţin timp după reunirea Stelei, Florin Lovin a fost anunţat că nu mai face parte din vederile antrenorului pentru noul sezon. După această decizie, mijlocaşul a fost trimis la echipa a doua şi pus pe lista de transferări. Florin Lovin se poate transfera la orice formaţie numai în cazul în care Steaua va achita echipei FCM Bacău 500.000 de euro, sumă care reprezintă o cotă parte din drepturile jucătorului deţinute de gruparea moldoveană.

"Suma pe care trebuie să o primim noi în cazul în care Lovin pleacă de la Steaua este de 500.000 de euro. Şi dacă devine liber de contract, tot atât trebuie să primim. A venit şi jucătorul la mine, dar i-am zis: 'Tată, îmi pare rău, dar nu pot să te las să pleci pe mai puţin'", spunea Sechelariu la începutul lunii iulie. Omul de afaceri moldovean a explicat că în aceeaşi situaţie se află şi fundaşul Eugen Baciu, însă în cazul lui suma pe care trebuie să o primească FCM Bacău este de 400.000 de euro.

Florin Lovin a venit la Steaua în sezonul 2004-2005, iar de atunci a adunat peste 130 de meciuri în tricoul Stelei, în toate competiţiile. Eugen Baciu a ajuns şi el în Ghencea în acelaşi sezon, dar a fost folosit mai puţin de antrenorii care au trecut pe la Steaua, el adunând peste 80 de partide în tricoul roş-albaştrilor.