MENIU

Statul \"dă înapoi\" 60% din banii primiţi la privatizarea Petrom

Directorul Petrom: Românii nu înţeleg cuvântul "competitivitate"/Foto: Business Standard

Petrom, cea mai mare companie din România, parte a grupului austriac OMV, pregăteşte pentru anul viitor o majorare de capital record, de un miliard de euro, la care statul român, prin intermediul Ministerului Economiei şi al Fondului Proprietatea, ar urma să participe cu aproximativ 400 milioane de euro, au declarat surse guvernamentale.

Cele aproximativ 400 milioane de euro reprezintă echivalentul a 60% din banii primiţi de statul român de la grupul austriac OMV în 2004, la privatizarea companiei. Atunci, OMV a plătit 669 milioane de euro în cash pentru a prelua 33,34% din acţiunile Petrom, la care s-a adăugat un aport de capital de 830 milioane de euro, pentru a ajunge la pachetul majoritar de 51%.

Ministerul Economiei, care mai deţine 20,6% din acţiunile Petrom, ar urma să participe la majorarea de capital cu aproximativ 200 milioane de euro. \"Banii vor proveni din reevaluarea terenurilor\", au explicat pentru Business Standard surse guvernamentale care nu au dorit să ofere informaţii suplimentare pe această temă.

Citeşte mai mult pe Business Standard.

Mai multe articole despre:
Petrom privatizare Business Standard statul român