MENIU

Statul ar putea plăti 50 % din costul lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor

Foto: RTV

Guvernul dă mai mulţi bani pentru reabilitarea termică a apartamentelor. Ministerul Dezvoltării a elaborat un proiect de ordonanţă prin care statul ar putea plăti jumătate din cheltuieli, iar primăria, dacă are bani, cealaltă jumătate.

Asociaţiile de proprietari care vor să-şi reabiliteze termic blocul ar putea plăti mai puţin sau chiar deloc pentru lucrări. Statul va plăti 50% din cheltuieli, mai mult cu 16% faţă de cât plăteşte în prezent.

În prezent, proprietarii plătesc 33%, primăria 33%, iar statul, restul. Anul trecut în toată ţara au fost reabilitate termic doar 75 de blocuri, iar alte 39 de lucrări sunt aproape gata. Într-un top al oraşelor unde au fost izolate termic blocurile primele locuri sunt ocupate de Sfântu Gheorghe (16 blocuri) şi Târgu Mureş (10 blocuri). La polul opus se află Alba Iulia, Ploieşti şi Cristuru Secuiesc, cu câte un bloc reabilitat termic.

Anul acesta au fost alocate pentru acest program aproape 360 de milioane de lei din care ar putea fi reabilitate termic aproape 60.000 de apartamente.

Mai multe articole despre:
guvern primărie reabilitare termică bloc