MENIU

Stănişoară va fi audiat, astăzi, de senatorii din Comisia de Apărare, în cazul Mircea Băsescu

Foto: NewsIn

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, va fi audiat, astăzi, în Parlament, în legătură cu afacerile cu armanent în care a fost implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. Stănişoară este aşteptat în faţa comisiilor de apărare ale celor două camere începând cu ora 10:30.

La audieri vor mai participa şeful Departamentului pentru Armamente, Ioan Lascu, şi şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Gheorghe Savu, potrivit unor surse parlamentare.

Ministrul Stănişoară ar urma să răspundă întrebărilor parlamentarilor în cazul firmei de consultanţă militară în care a fost implicat şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

De asemenea, oficialul MApN va fi chestionat şi în legătură cu strategia Ministerului Apărării privind programele de achiziţii, în condiţiile ultimei rectificări bugetare.

Iniţial, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat că audierile ministrului Stănişoară se vor desfăşura miercuri, cu începere de la ora 10:30.

Potrivit lui Meleşcanu, audierile ministrului Stănişoară vor avea loc la invitaţia Comisiei de Apărare din Senat, însă vor fi trimise invitaţii şi către parlamentarii din comisia omonimă din Camera Deputaţilor, pentru a participa la şedinţă.