MENIU

Stănişoară spune că nu se teme de o moţiune simplă pe Apărare a liberalilor

Foto: curierulnational.ro

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, susţine că nu se teme de o moţiune de cenzură iniţiată de PNL pe Apărare şi le-a reamintit liberalilor de perioada în care ei s-au aflat la conducerea ministerului.

"Este un exerciţiu democratic, nu este nicio problemă. Dacă vorbim despre liberali, ar trebui să se uite puţin la ce s-a întâmplat în minister atunci când erau la putere şi când nu era această situaţie de criză economică", a spus Stănişoară.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Cameră, liberalul George Scutaru, a declarat marţi că PNL are în vedere depunerea unei moţiuni simple în domeniu, dacă ministrul de resort nu prezintă efectele rectificării bugetare şi nu revine asupra tăierii subvenţiei pentru masa caldă a militarilor.

"Solicit public ministrului Apărării să precizeze ce măsuri ia pentru buna funcţionare a Armatei şi de unde operează reduceri bugetare pentru a se încadra în noua sumă prevăzută de rectificare. Dacă în maximum două săptămâni Stănişoară nu prezintă Comisiei de specialitate analiza de impact a rectificării bugetare asupra instituţiei şi dacă nu revine asupra unor asemenea decizii aberante cum ar fi tăierea subvenţiei pentru masa zilnică din unele unităţi militare, voi propune grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor şi conducerii partidului iniţierea unei moţiuni simple pe problemele Armatei", a afirmat Scutaru.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor a prezentat unele efecte ale rectificării bugetare, de care a luat cunoştinţă prin sesizările depuse la Comisie. Potrivit lui Scutaru, la nivelul unităţilor Ministerului care fac parte din Forţele Terestre, s-a luat decizia ca, începând cu data de 1 mai, Ministerul să nu mai subvenţioneze masa caldă acordată zilnic militarilor.

"Mă miră că întâi s-a făcut rectificarea şi după aceea se analizează de unde se taie banii. Este ilogic să tai banii de la hrana armatei, să nu încerci să reduci alte costuri", a adăugat deputatul PNL.

"Stănişoară a dat dovadă de laşitate şi nu a scos niciun cuvânt, înainte de rectificare, în sprijinul instituţiei pe care o conduce. El gestionează un buget al ruşinii pentru armată şi, spre deosebire de alţi colegi din Cabinet, nu a făcut niciun demers public pentru ca Armatei române să nu-i fie reduşi banii. Dacă Stănişoară refuză să vină în faţa Comisiei să prezinte într-o oră efectele rectificării asupra MApN, atunci va fi obligat de liberali să facă acest lucru pentru patru ore în plenul Camerei Deputaţilor", a considerat Scutaru.

Liberalul a mai subliniat că măsura renunţării la masa caldă a militarilor oricum nu reprezintă o economie la buget, deoarece un serviciu care până acum fusese externalizat va trebui să fie suplinit de Armată, ceea ce înseamnă organizarea de licitaţii pentru achiziţionarea tuturor produselor şi ustensilelor necesare asigurării hranei.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor le-a solicitat, în numele PNL, miniştrilor Dan Nica şi Mihai Stănişoară, să prezinte Comisiilor de apărare ale Parlamentului o analiză a efectelor rectificării bugetare. "Le solicit public miniştrilor Dan Nica şi Mihai Stănişoară să vină în faţa Comisiilor de apărare să-şi prezinte punctul de vedere", a afirmat Scutaru, în urmă cu două săptămâni.

 

Citeşte şi  Liberalii depun moţiunea simplă pe tema Apărării, nefiind convinşi de explicaţiile lui Stănişoară