SPP precizează că nu are niciun amestec în cazul interceptărilor din comisia Udrea
Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) precizează că nu este implicat în cazul interceptărilor unor discuţii purtate în cadrul comisiei Udrea şi susţine că nu are specialişti, tehnica necesară şi nici competenţe legale pentru interceptarea convorbirilor telefonice ambientale.
"Referitor la interceptarea unor discuţii purtate în cadrul unei comisii parlamentare, menţionăm faptul că, Serviciul de Protecţie şi Pază nu are competenţe legale, nu deţine specialişti şi tehnica necesară interceptării convorbirilor telefonice sau ambientale. Neimplicarea instituţiei în incidentul activităţii comisiei a fost comunicată de altfel, încă de săptămâna trecută, şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor", se arată într-un comunicat al SPP.
Serviciul
de Protecţie şi Pază precizează, în urma unor articole apărute în
presă, că bugetul instituţiei după ultima rectificare este mai mic
decât cel de anul trecut. "Bugetul pe anul 2009 al Serviciului de
Protecţie şi Pază, după ultima rectificare, este în valoare de 136.022
mii lei. Bugetul pe anul 2008 a fost de 142.261 mii lei, deci nu putem
vorbi despre creşteri spectaculoase, ci de o diminuare a cheltuielilor
financiare, în condiţiile sporirii numărului de misiuni", se arată
într-un comunicat al SPP.
De asemenea, SPP susţine că nu are 3334 de angajaţi, aşa cum apăruse în presă, efectivul instituţiei fiind "mai mic decât jumătatea cifrei menţionate". SPP precizează că are mai puţini angajaţi decât în anul 2004, în condiţiile în care a primit între timp noi misiuni precum: participarea cu personal la misiunile sub egida ONU din Sudan şi Afganistan, înfiinţarea la Bucureşti a Centrului de Excelenţă ONU, asigurarea măsurilor de protecţie pază la sediul central al Curţii de Conturi.