MENIU

Sporturi extreme la Întorsura Buzăului

Foto: RTV
Motoare turate la maximum pe un teren accidentat, multă adrenalină şi senzaţii tari la Întorsura Buzăului

Motoare turate la maximum pe un teren accidentat, efort răsplătit cu multă adrenalină şi senzaţii tari. Totul pentru...un bulz aburind! Nu, nu vorbim despre un concurs de sport extrem cu o recompensă inedită, ci despre o excursie, cu adevărat suprinzătoare, în zona Întorsura Buzăului.

Plecăm la drum, dar nu înainte de a primi ultimele instrucţiuni. Avem de străbătut câţiva zeci de kilometri pe un traseu accidentat şi nu ne putem aventura în munţi fără cască şi câteva reguli de bază.

Şi...începe aventura! Urcăm pe drumuri bătute doar de pădurari şi de împătimiţii miilor de cai putere. Traseul e unul greoi, cu hârtoape şi noroaie, dar, cu tot efortul, simţim cum adrenalina creşte de la un kilometru la altul. Ajunşi într-o poieniţă, lăsăm motoarele să se răcească şi admirăm spectacolul naturii ce se dezvăluie în faţa noastră.

Ne hotărâm cu greu să plecăm din poieniţă, dar până la stână mai e cale lungă.

Off-road-ul este un sport practicat de mulţi localnici din zonă. Puţini locuitori din Întorsura Buzăului nu au în curte o bicicletă, o motocicletă sau un ATV cu care să cutreiere munţii.

După mai bine de trei ore de mers pe un drum plin de obstacole, ajungem şi la stână. Oile sunt la păşunat, iar ciobanul a lăsat vorbă să ne facem singuri bulzul. Aşa că ne apucăm de treabă, iar sarcinile sunt împărţite rapid.

Bulzul nostru a fost delicios. Ori am fost prea flămânzi după drumul dificil, ori ne-au ajutat ingredientele. Cert este că toată echipa a fost de acord că am mâncat mai bine ca la restaurant. Pentru o astfel de excursie nu trebuie să scoateţi prea mulţi bani din buzunar. Trebuie însă să vă înarmaţi cu răbdare şi curaj.
Mai multe articole despre:
excursie ciobani stână sport extrem