MENIU

Spitalul Municipal din Câmpina, în faliment

Spitalul din Câmpina are datorii uriaşe
Spitalul din Câmpina are datorii uriaşe şi este în pragul falimentului

Spitalul Municipal Câmpina are datorii uriaşe, iar medicii au ajuns să cumpere chiar ei medicamente pentru bolnavi.

Spitalul Municipal din Câmpina, al doilea ca mărime din judeţul Prahova, riscă să să fie închis din cauza datoriilor. Unitatea a strâns restanţe financiare de 10 milioane de lei către furnizorii de utilităţi sau de materiale sanitare. Din luna august, economiile drastice au devenit o obişnuinţă pentru toţi cei peste 500 de angajaţi ai instituţiei.

\"Falimentul era doar nedeclarat, dar el exista deoarece spitalul era în totală imposibilitate de a achita facturile curente\", a declarat Cătălin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Ca să facă economii, conducerea spitalului a decis anularea unora dintre sporuri şi chiar, în unele luni, micşorarea numărului tichetelor de masă. Chiar şi aşa, medicii sunt cei care cumpără uneori medicamentele necesare bolnavilor.

De câteva luni, orice cheltuială făcută trebuie întâi aprobată de contabilul şef şi de directorul economic. Aşa s-a ajuns în situaţia ca în noiembrie spitalul să plătească 1,7 milioane de lei din restanţele de 10 milioane de lei, acumulate de-a lungul mai multor ani.

Mai multe articole despre:
spital datorii Câmpina faliment