MENIU

Spitalul Judeţean Giurgiu s-a confruntat cu o criză de medicamente şi materiale sanitare

Foto: NewsIn

Şeful secţiei de cardiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, medicul Mihai Petre, a susţinut că unitatea medicală s-a confruntat cu o criză de medicamente şi materiale sanitare şi nu a avut buget întocmit pentru trimestrul al IV-lea din 2009.

"La începutul lunii noiembrie conducerea se va duce din nou la Casa de Asigurări de Sănătate pentru întocmirea unui buget ad-hoc. De fapt, s-au creat bugete ad-hoc, lunar, anul acesta", a declarat Mihai Petre, în conferinţă de presă.

Medicul cardiolog a atras atenţia şi asupra faptului că Spitalul Judeţean Giurgiu este în criză de medicamente şi materiale sanitare. "Îi consultăm pe pacienţi, le întocmim foile de reţete pe care le dăm însoţitorilor să cumpere ei medicamente din oraş. Niciodată nu a fost o criză de medicamente şi materiale sanitare ca anul acesta".

Şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Giurgiu a mai declarat că unitatea sanitară este şi într-o criză de personal, existând în anumite ramuri doar un medic specialist pentru toţi pacienţii din judeţ.

"Situaţia este dezastruoasă în judeţul Giurgiu. Sunt 280.000 de oameni şi un singur cardiolog, un singur internist, un singur anestezist, pentru că celorlalţi medici specialişti nu li s-a mai prelungit relaţia contractuală cu CAS-ul. Ordonanţa 37 a îngrădit posibilitatea ca specialiştii din ambulatoriu să lucreze la unităţile sanitare cu paturi, iar foarte mulţi oameni, majoritatea cu afecţiuni cardio-respiratorii, nu mai pot ajunge la medicii din ambulatoriu, în aceste condiţii", a mai spus Petre.

Potrivit lui Mihai Petre, SJU Giurgiu are şi o datorie de 21 de miliarde de lei la medicamente şi materiale sanitare.
Mai multe articole despre:
spital sanitar medicamente criză Giurgiu