MENIU

Spitalul din Panciu "trăieşte" din sponsorizări

Foto: RTV

Şi-a pus speranţa în sponsorizări! Spitalul din oraşul vrâncean Panciu nu are nici dotări, nici fonduri ca să se pună la punct. Pentru ca pacienţii să nu flămânzească în spital, medicii au fost nevoiţi să ceară ajutor de la firmele din oraş. Afectate de criză, acestea au putut sponsoriza spitalul doar cu ...zarzavaturi.

De la jumătatea acestei luni, spitalul nu mai are niciun fel de fonduri. Angajaţii spitalului sunt nevoiţi să apeleze acum la bunăvoinţa celor din oraş pentru a asigura hrana pacienţilor.

Medicii spun că le lipsesc dotările până şi din bucătărie. La secţia de pediatrie, hrana micuţilor este pregătită cu mare dificultate.

"Deoarece CAS nu ne-a decontat toate serviciile, decât suma care acoperă salariile, am fost nevoiţi să apelăm la sponsori şi deja am primit o sponsorizare cu o anumită cantitate de legume şi zarzavaturi", a spus  Valentina Popa, manager interimar Spitalul Panciu.

Criza financiară a redus însă şi donaţiile către spital. Medicii din Panciu spun că în anii trecuţi au primit chiar şi materiale sanitare şi lenjerii de pat. Anul acesta, abia dacă au primit câteva zeci de kilograme de zarzavaturi. 

Mai multe articole despre:
spital donaţii sponsorizări Panciu