Spitalul de Urgenţă din Craiova este serios afectat de criza financiară
Criza economică se resimte şi în unităţile medicale. La Spitalul de Urgenţă Craiova, din lipsă de bani, aparatul de rezonanţă magnetică nu poate fi reparat de doi ani. De asemenea angiograful de înaltă performanţă nu este folosit de mai bine de şapte luni pentru că nu sunt bani pentru consumabile. Iar pacinţii se plâng că mâncarea pe care o primesc este din ce în ce mai proastă şi mai puţină.
Ca să nu stea flămânzi, pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova trebuie să-şi cumpere mâncarea. Mai bine de atât nu se poate, spune conducerea spitalului. Indemnizaţia de hrană este de doar 7 lei pe zi de persoană.
"Am început să luăm pâine feliată, s-au luat untul şi gemul la
pacheţele astefel încât să fie porţionate. Reuşim să dăm
şi carne de pui dar alte lucruri, peşte sau alteva nu putem da din
această alocaţie de hrană", a declarat Bogdan Fănuţă, director medical, manager spital.
În urmă cu şapte luni Spitalului de Urgenţă Craiova a fost dotat cu un
angiograf, aparat vital în cardiologie, care a costat 2.700.000 de lei.
De atunci aparatul stă nefolosit pentru că nu sunt bani pentru
consumabile.
La fel păţesc şi pacienţii care au nevoie de un RMN. Aparatul din spital este defect de mai bine de doi ani. Pentru reparaţii ar fi nevoie de aproape 190 de mii de euro.
Aşa că managerul a hotărât să concesioneze aparatul de rezonanţă magnetică unei firme care să-l repare şi să-l folosească, având obligaţia de a acorda lunar spitalului servicii medicale în valoare de 20.000 de lei.