MENIU

Spitalul CFR Iaşi se închide parţial timp de o săptămână, pentru a face economii

Foto: iasiplus.ro

Spitalul Clinic Căi Ferate din Iaşi se închide parţial, timp de o săptămână, după ce conducerea unităţii a analizat oportunitatea menţinerii activităţii în perioada Sărbătorilor Pascale şi a ajuns la concluzia că nivelul costurilor este prea ridicat.

Potrivit managerului Lucian Burlea, în ultimii cinci ani, în această perioadă, activitatea spitalului era menţinută în mare parte doar pentru cazuri sociale. Prin închiderea parţială a spitalului, fiind menţinută activitatea doar în Ambulatorul de Specialitate, Burlea susţine că se vor face economii de 150.000 de lei, bani care pot fi folosiţi pentru a achita o parte din debitele acumulate de spital.

"Am păstrat totuşi activitatea medicală din Ambulatorul de Specialitate, care rezolvă cazurile din cursul zilei, dar şi personalul de bază, care poate da informaţii şi dirija pacienţii spre spitalele de gardă din muncipiul Iaşi. Am recurs la această soluţie pentru a nu fi puşi în situaţia de a diminua salariile personalului sau chiar a unor disponibilizări, din lipsă de resurse financiare", a declarat, joi, managerul spitalului, dr. Lucian Burlea.

Acesta a adăugat că unitatea spitalicească nu este inclusă în programul de gardă al municipiului Iaşi şi a subliniat că închiderea parţială a spitalului este o măsură de eficientizare a managementului financiar al unităţii.
Mai multe articole despre:
spital economie Iaşi CFR Paşte costuri închidere