MENIU

Spitalele riscă să rămână fără bani de salarii şi de medicamente din octombrie

Foto: RTV

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas avertizează că spitalele riscă să rămână fără bani de salarii şi de medicamente de luna viitoare. Sindicaliştii ameninţă cu proteste.

Narcis Copcă, manangerul Spitalul Sfânta Maria Bucureşti, a anunţat că mai sunt bani doar pentru 30-40 de zile, iar dacă nu se ia nicio decizie, se vor acumula datorii.

Şi la Spitalul Caritas sunt probleme. Directorul Bogdan Jansem a spus că, deşi unele stocuri ajung până la sfârşitul anului, salariile nu se mai pot plăti de la 15 octombrie.

"Dacă se vor juca în continuare cu noi şi sistemul va fi subfinanţat până la sfârşitul anului declarăm că Sanitas-ul va începe mişcările de protest legale", a declarat Mircea Popescu, membru Sanitas. Pe 5 octombrie, reprezentanţii Federaţiei Sanitas vor participa, alături de colegii lor din sistemul bugetar, la greva generală.

Ministrul Sănătăţii spune însă că va rezolva problemle legate de finanţare. "Vom reglementa ca plăţile pentru programele naţionale de sănătate şi pentru medicamente să le decalăm cu 60 de zile. Vom primi de la Ministerul de Finanţe credite de angajament pentru  a putea face aceste plăţi. Anunţ personalul medical că pe data de 15 octombrie îşi vor primi salariile", a precizat Ion Bazac.

 

Mai multe articole despre:
spitale Sanitas Ion Bazac Bazac