MENIU

Spitalele din Argeş au datorii de 20 de milioane de lei

Foto: NewsIn

Autoritatea de Sănătate Publică Argeş a anunţat, miercuri, că datoriile curente ale celor 19 unităţi sanitare din judeţ depăşeşte 20 milioane lei.

În top se află cea mai mare unitate medicală din Argeş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu o datorie de 16 milioane lei. Urmează în clasament Spitalul Municipal Câmpulung, cu 1.141.000 lei, Spitalul de Pediatrie Piteşti, cu 672.000 lei, Spitalul Costeşti, cu 540.000 lei, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş, cu 290.000 lei.

Potrivit directorului ASP Argeş, Viorel Enache, acest raport este actualizat la fiecare două săptămâni şi, în perioada imediat următoare, vor avea loc vizite la fiecare unitate medicală din judeţ. " Trebuie să drămuim fiecare ban, din toate punctele de vedere şi gestionat fiecare leu cu responsabilitate, dar fără să afecteze calitatea actului medical. Este an de criză şi trebuie să avem grijă cum gestionăm banii publici", a declarat doctorul Viorel Enache.

Şeful ASP Argeş a mai precizat că, în momentul de faţă, nu sunt probleme cu furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, pentru că datoriile nu sunt mai vechi de doi ani şi procesul de livrare decurge conform contractelor.

Mai multe articole despre:
spital Argeş datorii medicamente medic pacient