''Spiru Haret'' de la Berlin, susţinută de ofiţeri STASI
Politrucul sinistroid Bondrea de la ''Spiru Haret'' şi-a deschis o oficină la distanţă şi la Berlin. Deloc surprinzător, afacerea lui Bondrea din Germania e sprijinită de un politician crescut la o ''Ştefan Gheorghiu'' nemţească, politician şi pe vremea RDG. Dar şi de doi foşti ofiţeri STASI (Securitatea est-germană). Aşa, cît să-şi amintească şi Bondrea de vremurile bune de altădată.
La începutul acestei veri, Universitatea „Spiru Haret“ (USH) a inaugurat, prin securistissimul Aurelian Gh. Bondrea (preşedinte şi rector USH), ''Centrul pentru învăţămînt la distanţă din Berlin al USH''. Cum scandalul din România, al diplomelor emise ilegal de către universitatea privată, încă nu izbucnise, Bondrea a zîmbit mult la ceremonie.
Dacă ne întrebaţi pe noi, habar n-avem la ce-i serveşte lui Bondrea un centru ÎD la Berlin. Dar asta e mai puţin important. Cu adevărat interesant este că, în Germania, spiritul tutelar al USH şi-a reîntîlnit un vechi prieten. Un tovarăş, de fapt. Pe parlamentarul german Joachim Günther. Politicianul neamţ a fost prezent la ceremonie, a vorbit frumos, s-a pupat cu Bondrea, ce mai, a făcut ca totul să iasă ca la carte. La prima vedere, ai fi zis că nemţii nu-şi mai încap în piele de bucurie că marea personalitate care e Bondrea le-a făcut favoarea de a-şi deschide un centru la Berlin.
Planurile lui Herr Günther
La a doua vedere, acţiunea lui Bondrea de la Berlin a părut încă şi mai de succes. Pentru că Joachim Günther a promis să se implice foarte activ în penetrarea de către USH a spaţiului universitar german. Politicianul (liberal şi vicepreşedinte al grupului de prietenie germano-român din Parlamentul german) a anunţat că va sprijini ''Spiru Haret'' să deschidă încă un centru universitar la distanţă în oraşul Plauen din landul Saxonia. Ba chiar a insistat destul de mult în chestiune, mai ales că Plauen e chiar oraşul natal al lui Günther. Atît de mult, încît liberalul neamţ a plasat această promisiune în centrul recentei sale campanii electorale, mizînd pe aceea că locuitorii din Plauen sperau ca oraşul lor să devină unul universitar.
Günther a prezentat USH ca fiind cea mai mare universitate privată din Europa, cu sute de mii de studenţi. Neamţul a plusat şi a dezvăluit că una dintre firmele sale (ISO International Development & Consulting GmbH) ar urma să construiască clădirea Facultăţii de Medicină a USH de la Bucureşti.
Citeşte mai mult în Academia Caţavencu