MENIU

Spectacolul Pinocchio al Teatrului Ion Creangă, premiat la Festivalul Internaţional Magic Curtain

Foto: blogspot.com

Spectacolul "Pinocchio", al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti, a primit marele premiu, pentru Cel mai bun spectacol, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copiii Magic Curtain, care s-a desfăşurat la Targovishte, Bulgaria, în perioada 5-9 mai.

Aflat la cea de-a X-a ediţie, festivalul premiază cele mai valoroase creaţii teatrale pentru copii, iar în acest an a găzduit producţii din ţări precum Rusia, Turcia, Israel, Bulgaria şi România.

Premiul obţinut de "Pinocchio" la festivalul Magic Curtain vine la scurt timp după o altă reuşită a Teatrului "Ion Creangă" - Adi Creţu, interpreta rolului din "Pinocchio", a obţinut premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, la Festivalul de Teatru pentru Copii "Naj, Naj, Naj", care a avut loc în luna aprilie în Croaţia, la Zagreb.

Spectacolul "Pinocchio", dramatizat şi regizat de Cornel Todea, după Carlo Collodi, şi îi are în distribuţie, alături de Ani Creţu, pe Boris Petroff, Cristian Creţu, Anca Zamfirescu, Marina Procopie, Daniel Tudorica, Alexandrina Halic, Cristian Boeriu, Marius Nanau, Ion Arcudeanu, Florina Luican, Marioara Sterian şi Iuliana Costiniu. Coregrafia îi aparţine lui Păstorel Ionescu, care a primit, anul acesta, premiul special pentru coregrafie în cadrul Galei Uniter.
Mai multe articole despre:
teatrul Ion Creangă Pinocchio