MENIU

Spania înregistrează primul deces provocat de gripa porcină

Foto: tion.ro

Spania înregistrează primul său deces provocat de gripa porcină, a anunţat un post de radio. Este vorba despre o femeie, care tocmai născuse.

Cu trei zile în urmă, Spania anunţase că înregistrează primele două cazuri grave de gripă porcină, după ce până la acel moment se semnalaseră doar cazuri lipsite de complicaţii.  Unul dintre pacienţi era spitalizat la Tarragona, în Catalunia, iar celălalt la Madrid. Ambii pacienţi sufereau de "complicaţii ale gripei" A(H1N1), declarase un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Cotidianul catalan El Periodico de sâmbătă scria că primul pacient este un bărbat de 32 de ani, a cărui sănătate era deja delicată înainte de a contracta gripa, iar celălalt este o femeie însărcinată.

Tânăra în vârstă de 19 ani care a murit în Spania de gripă porcină născuse cu câteva ore înainte de deces, prin cezariană, au anunţat posturile de radio spaniole. Victima contractase virusul A(H1N1) în timpul sarcinii.

Doctorii au efectuat operaţia după ce au constatat o deteriorare a stării de sănătate a mamei, ceea ce i-ar fi putut induce prematur travaliul, a anunţat postul de radio Cadena Ser.

Potrivit bilanţului publicat vineri de autorităţile spaniole, 541 de persoane au fost infectate în această ţară de la începutul epidemiei.

Virusul A(H1N1) al gripei porcine a contaminat 70.893 persoane în întreaga lume şi s-a soldat cu 311 morţi, potrivit bilanţului anunţat luni de OMS. România are 27 de cazuri confirmate de gripă porcină.

Mai multe articole despre:
Spania deces gripă porcină A(H1N1)