MENIU

Spania: Constantin Gâlcă a fost numit oficial în funcţia de antrenor la Almeria B

Foto: sport365.ro

Fostul internaţional român Constantin Gâlcă a ajuns la un acord cu gruparea Almeria B din Liga a 4-a spaniolă, iar fostul mijlocaş va debuta astfel în meseria de antrenor, a anunţat, vineri, clubul iberic.

"Îmi asum cu multă speranţă această funcţie şi sunt conştient că trebuie să muncesc foarte mult şi să arăt că merit încrederea care mi-a fost acordată de oficialii de la Almeria. Vom încerca să jucăm un fotbal frumos, bazat foarte mult pe atac, dar şi pe disciplină de fier", a spus Gâlcă, care va lucra la noua sa echipa cu acelaşi staff pe care gruparea l-a avut şi până acum.

Constantin Gâlcă a avut o întâlnire cu directorul grupării iberice, Alfonso Garcia Pinero, iar în timpul discuţiilor au fost puse la punct toate detaliile legate de contract şi obiective. Oficialul spaniolilor a pecizat că ţinta pentru noul sezon pentru Almeria B va fi încercarea de a promova în Segunda Division B (n.r. liga a III-a spaniolă).

Constantin Gâlcă a fost şi jucător la Almeria, între anii 2003 şi 2006. În cariera sa, românul a mai evoluat la formaţii precum Progresul Bucureşti, Steaua, FC Argeş, Real Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza sau Gimnastic Tarragona. Românul a participat cu echipa naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, la Campionatele Europene din 1996 şi 2000, în timp ce în Spania, la Espanyol, şi-a trecut în cont o Cupa a Spaniei. El mai are la activ şi 4 titluri de campion în România, toate câştigate cu Steaua.
Mai multe articole despre:
Spania Constantin Gâlcă Almeria B