MENIU

"Spălaţi-vă la copaie", sfatul unui dispecer RADET pentru un client rămas fără apă

Foto: puiu.org
Foto: iasiplus.ro
Becheanu: Îmi cer scuze, în numele RADET, pentru această atitudine

Un furnizor de utilităţi a fost amendat pentru atitudinea pe care un angajat a avut-o faţă de un client. Omul cerea explicaţii în legătură cu oprirea apei calde în cartierul Drumul Taberei, iar angajatul l-a sfătuit "să se spele la copaie" dacă nu are apă caldă, iar apoi i-a închis telefonul în nas. Sancţiunea vine după ce cazul a fost dezbătut miercuri la Realitatea Fm.

Locuitorii din cartierul Drumul Taberei au fost anunţaţi la începutul săptămânii că nu vor avea apă caldă în perioada 16 septembrie – 6 octombrie. Un locuitor a dorit să afle mai multe informaţii şi a sunat la RADET. Răspunsul dispecerului a fost unul de-a dreptul batjocoritor.

Client: Aş vrea să-mi spuneţi totuşi ce s-a întâmplat.

Dispecer RADET: Păi eu sunt un simplu angajat, n-am de unde să vă dau informaţii dumneavoastră. Nu v-au spus şi ăia pe bloc? Nu v-a scris administratorul ăla, tâmpitul ăla căruia îi daţi atâţia bani la bloc, de ce nu vă spune care e problema?

Client: Păi şi eu cum o să mă spăl, domnule, că am văzut pe internet că lucraţi până pe 6 octombrie?

Dispecer RADET: Vă spălaţi... încălziţi o oală de apă pe aragaz şi vă băgaţi în cadă şi o turnaţi în cap. Pe mine prea puţin mă interesează, că sunt un ţăran şi asta e. Eu mă spăl la copaie. Acum aţi venit din Moldova şi aţi ajuns în Bucureşti şi vă... Pa, la revedere.

De la Realitatea FM, discuţia a ajuns la urechile inspectorilor de la Protecţia Consumatorului Bucureşti, care n-au considerat deloc amuzante replicile dispecerului RADET. Directorul coordonator Protecţia Consumatorului, Petrică Diaconu a declarat că "există legea 363 care prevede că practicile incorecte pot fi sancţionate. Acest domn în mod cert va fi sancţionat de societate, de RADET dar noi va trebui să sancţionăm RADET-ul".

''Nu s-a discutat cu un dispecer, ci cu un instalator. La astfel de dispecerate este posibil să răspundă şi astfel de persoane neavizate. Îmi cer scuze, în numele RADET-ului, faţă de oameni, pentru această atitudine. Voi lua măsuri radicale'', a declarat Bogdan Becheanu, director RADET.

Protecţia Consumatorului le recomandă oamenilor să reclame ori de câte ori au astfel de probleme. 

Mai multe articole despre:
amendă RADET apă caldă OPC cetăţeni ironie