MENIU

Soţul femeii din Bihor diagnosticată cu gripă porcină a contractat şi el virusul

Foto: enews.mcot.net

Cel de-al doilea caz de gripă porcină din judeţul Bihor a fost confirmat, miercuri, fiind vorba despre soţul tinerei de 22 de ani diagnosticată săptămâna trecută şi internată la Cluj-Napoca.

Cei doi sunt internaţi la Clinica de Boli Infecţioase din Cluj Napoca. Soţul femeii internate încă de vineri, 23 octombrie, la Cluj-Napoca, după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat faptul că tânăra a contactat virusul gripei porcine, a fost şi el diagnosticat ca fiind infestat cu virusul A H1N1.

Confirmarea în cazul bărbatului a venit abia miercuri. "Iniţial bărbatul nu avea simptomele specifice şi i s-au prelevat probe ceva mai târziu, iar confirmarea a venit miercuri. În prezent este internat la Cluj Napoca, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Marius Pîrcioagă.

Bărbatul este angajat al companiei RDS&RCS şi pentru că nu a dat semne de boală a mers la serviciu săptămâna aceasta. "Din informaţiile pe care le deţin pacientul a venit în contact direct cu 18 persoane la locul de muncă. Toate aceste persoane au fost investigate la Spitalul de Boli Infecţioase din Oradea şi vor fi în continuare supravegheate de medici", a mai spus Marius Pîrcioagă.

Cei doi tineri din Bihor au fost diagnosticaţi cu gripă porcină după ce, în urmă cu o săptămână, s-au întors dintr-o călătorie în Egipt.