MENIU

Sorin Roşca Stănescu despre fraţii Băsescu: Unul a făcut, iar celălalt a acoperit

Foto: Realitatea TV

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu îi acuză public pe fraţii Băsescu, pe blog-ul personal, că ar avea legături cu o organizaţie teroristă. "Unul a făcut, iar celălalt a acoperit", spune jurnalistul.

Jurnalistul spune că a avut acces la unele informaţii şi la unele documente strict secrete. În cele din urmă, a decis să îşi asume răspunderea.

"Fiind vorba de implicarea şefului statului român, am mai multă încredere în colegii de breaslă decât în instituţiile statului, care se află sub controlul acestuia. Daca aş fi continuat de unul singur, completarea documentării ar fi fost mult mai dificilă. Tăinuirea adevărului ar fi fost mai chinuitoare. Iar plasarea pe piaţă a unor asemenea informaţii în campania electorală ar fi putut fi privită cu mai mult scepticism. Doresc, chiar dacă este vorba de Preşedintele României, să scot acest caz de sub incidenţă luptei politice", mai spune Stănescu care susţine că nu-şi va dezvălui niciodată sursele.

Roşca Stănescu se aşteaptă la reacţii şi subliniază că nu este prima dată când ar fi supus anchetei ca urmare a unor decizii prezidenţiale.

"Prima dată, în 1993, când am demonstrat că, prin debarcarea lui Petre Roman, Ion Iliescu a dat o lovitura de stat. Şi, din nou, in 1995, când l-am acuzat că s-a făcut vinovat de genocid în decembrie 89 şi că în anii studenţiei sale la Moscova a fost racolat de KGB. În ambele situaţii, am fost silit să mă apăr în Justiţie şi am câştigat. In ambele situatii, m-am aflat sub asediu. Inclusiv sub asediu mediatic. Pentru că, prin serviciile secrete, şefii de stat pot activa nenumăraţi ofiţeri, acoperiţi sub profesia de jurnalist", scrie Roşca Stănescu pe www.sroscas.ro.

Vezi Mircea Băsescu a participat la o operaţiune ultrasecretă de trafic internaţional cu explozibil, susţine Sorin Roşca Stănescu