MENIU

Sorin Oprescu: Sunt şanse ca pasajul Basarab să fie finalizat, iar pe viitor, să avem în Bucureşti parcări inteligente

Sorin Oprescu: În Bucureşti vor fi construite parcări inteligente
Foto: tricolor.ro

"Sunt şanse ca pasajul Basarab să fie finalizat anul viitor. Lucrările au fost întârziate până acum din cauza exproprierilor, iar pe viitor vom avea în Capitală şi parcări inteligente", a mărturisit Sorin Oprescu în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV.

În cadrul emisiunii, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat o schemă a viitoarelor pasaje şi străzi care vor ajuta la fluidizarea traficului din Bucureşti şi a explicat cum vor arăta viitoarele parcări.

"Pe viitor vom avea în Capitală şi parcări inteligente precum cele din Germania şi Japonia care ocupă doar şase metri pătraţi, parcări pe verticală în care maşinile sunt aşezate de către lifturi speciale. Primele astfel de parcări vor fi construite în zona Edgar Quinet", a afirmat primarul Capitalei.

În prezent, în Capitală, sunt trei şoferi pentru un loc de parcare. Asta înseamnă 700.000 de autoturisme parcate neregulamentar, cărora li de se adaugă 50.000 de maşini care tranzitează zilnic Bucureştiul.

Pentru Bucureşti, previziunile Direcţiei de Înmatriculări sunt sumbre: în următorii patru ani vor fi 1.600.000 de autoturisme, cu o jumătate de milion mai mult decât în prezent. Tot în acest interval se vor construi doar 38.000 de locuri de parcare.