MENIU

Sorin Oprescu: Băsescu a lăsat România la mâna structurii mafiote

Foto: NewsIn
Oprescu: Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a făcut parte din sistem

\"Traian Băsescu a lăsat pe mâna structurii mafiote drumul pe care a intrat România\". Acuzaţia vine de la Sorin Oprescu, proaspăt intrat în cursa pentru Cotroceni.

Prezent la Timişoara, la o întâlnire cu susţinătorii, primarul general al Capitalei s-a lansat în atacuri împotriva preşedintelui.

"Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a făcut parte din sistem. Un om care 15 ani a stat într-un partid politic şi am încercat să opresc această expansiune. (...) Politicul a impregnat orice fel de acţiune la nivel administrativ. Nu cred că au murit oameni în Timişoara pentru ca, în 20 de ani de libertate, să ne întoarcem iar către un sistem dictatorial în care un partid sau altul hotărăsc cum trebuie să fie. Hotărăsc rezultatul votului. Vârful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile, vina o poartă în principal Traian Băsescu", a declarat Sorin Oprescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Atacurile vin după ce Ion Iliescu spunea recent la Realitatea FM că este inadmisibil faptul că Sorin Oprescu nu a făcut nici o referire la mandatul dezastruos al lui Traian Băsescu. Preşedintele de onoare al PSD îl suspecta pe Oprescu de faptul că ar avea o înţelegere cu Traian Băsescu, pentru care, aleargă, se pare, în cursa electorală. 

Citeşte şi Vasile Blaga: Oprescu vine din inima sistemului mafiot patronat de PSD, Iliescu şi Cozmâncă