MENIU

Sorana Cârstea: "Steffi Graf este idolul meu şi visez să ajung ca ea"

Foto: NewsIn

Sorana Cârstea, cea mai bine clasată tenismenă din România, a declarat într-un interviu acordat site-ului turneului Roland Garros că visează se ajungă pe urmele idoului său, tenismena germancă Steffi Graf.

Sorana, în vârstă de 19 ani, a dezvăluit că pasiunea pentru tenis i-a fost trezită după ce a vizionat la 4 ani un meci între Steffi Graf şi Monica Seles, şi atunci s-a îndrăgostit de acest sport.

"Ceea ce făceau cele două era fantastic şi de atunci m-am gândit că vreau să fac şi eu acelaşi lucru. Părinţii mei au crezut că este o idee foarte bună să fac tenis, pentru că aveam foarte multă energie de consumat. Nu am pierdut deloc timpul şi m-am apucat serios de acest sport. Când aveam 5 ani, am avut deja parte de primul meu antrenor. Steffi Graf este idolul meu şi ştiam dinainte să devin profesionistă că vreau să fiu ca ea. Era visul meu", a explicat Sorana Cârstea, locul 41 în clasamentul mondial.

În 2007, la Hertogenbosch, Cârstea a devenit prima sportivă din România care a ajuns într-o finală WTA, după Ruxandra Dragomir în 2000.

Cârstea a intrat în turneele mai mari sezonul trecut, când a mers în turul secund la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului. Sorana a ajuns atunci pe locul 36 în lume.

Sorana Cârstea s-a calificat în turul trei la Roland Garros, după ce a trecut de franţuzoaica Alizee Cornet, şi o va întâlni acum pe daneza Caroline Wozniacki, numărul 10 mondial, care este partenera sa de dublu.