MENIU

Soprana Adina Niţescu va avea rolul principal în Tosca, la Opera din Paris

Foto: mnginteractive.com

Soprana Adina Niţescu va avea rolul principal în opera Tosca de Giacomo Puccini, care va avea premiera pe 20 mai la Opera Naţională din Paris.

Soprana româncă va împărţi rolul principal cu Elena Zelenskaya în opera care se va juca între 20 mai şi 5 iunie. Biletele vor avea preţuri cuprinse între 5 şi 138 de euro. Opera, care va fi dirijată de Stefan Solyom, îi va avea ca protagonişti pe Aleksandr Antonenko, Mihail Agafonov, James Morris, Christian Jean şi Matteo Peirone.

Adina Niţescu a studiat la Academia de Arte George Enescu din Bucureşti şi apoi la Opera Studio a Operei de Stat Bavarian. În 1991, a câştigat competiţia Hans Gabor Belvedere, iar în 1990 Pavarotti International Voice Competition. Soprana a fost apreciată pentru rolurile din opere precum Madama Butterfly, Tosca sau Mefistofele.

În sezonul 2007-2008, Adina Niţescu a debutat la Staatsoper din Berlin în rolul Cio-Cio-San din opera Madama Butterfly. De-a lungul timpului, soprana a cântat pe scene cunoscute, precum La Scala din Milano, Leipzig Opera, Los Angeles Opera, Teatro Carlo Felice din Genova sau Teatro La Fenice.

Tosca va fi difuzată în direct pe France Musique, pe 30 mai.   

Mai multe articole despre:
Bucureşti Soprana Tosca