MENIU

SONDAJ: Credeţi că Mircea Geoană ar trebui să rămână la şefia PSD?

Mircea Geoană

Unii lideri ai PSD cer demisia lui Mircea Geoană după pierderea alegerilor. Geoană însuşi a spus că s-a gândit să se retragă. Nu se ştie dacă de la conducerea PSD sau din politică. Se pare că soarta sa ca preşedinte al acestui partid va fi decisă la un congresul din martie aşa după cum a spus chiar Ion Iliescu.

Cea mai importantă voce care a cerut demisia lui Mircea Geoană din fruntea PSD a fost Ioan Rus. Liderul grupului PSD de la Cluj a spus că, dacă ar fi Geoană, şi-ar depune mandatul şi ar veni în faţa partidului pentru a-şi explica greşelile şi pentru a cere din nou un vot de încredere. În plus,  Rus  crede că gruparea Vanghelie - Hrebenciuc ar trebui să plece de la conducerea PSD.

Ion Iliescu este un alt lider PSD nemulţumit de starea în care a ajuns partidul. Preşedintele de onoare al PSD a spus la Realitatea FM \"că se impun nişte analize foarte temeinice, de jos până sus, de la organizaţii locale, teritoriale, până la congresul partidului, care va fi obligat să dea o nouă perspectivă\". Ion Iliescu a mai declarat că deciziile finale ar putea fi luate la un congres naţional, în luna martie. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de Adrian Năstase şi Marian Oprişan.

Comentarii post alegeri au început să apară şi pe blogurile unora dintre social-democraţi. \"Dacă am fi câştigat, am fi scăpat de marele pericol care ne paşte: şapte ani neîntrerupţi de opoziţie!\" O spune Miron Mitrea pe blogul său într-o postare care se vrea a fi un apel către membrii PSD. \"Îi cunoaşteţi cu toţii pe cei răspunzători de eşec. Sunt cei care vor încerca să dea vina pe organizaţiile cu rezultate slabe, care vor încerca să orienteze nemulţumirile fireşti spre alţii ca să-şi păstreze ei funcţiile. Ei sunt cei care au subordonat interesele partidului propriilor interese şi ne-au dus la eşec. (...) Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să câştigăm războiul!\", spune Miron Mitrea pe blog.

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, component al echipei lui Geoană, şi-a făcut mea culpa într-o declaraţie făcută astăzi. Nichita a spus că doreşte o evaluare internă, dar nu este adeptul reformelor făcute la televizor.