MENIU

Şoferul microbuzului implicat în tragedia din Iaşi a murit

Foto: RTV

Şoferul microbuzului implicat în tragedia rutieră din judeţul Iaşi a murit. Medicii s-au arătat foarte rezervaţi, vineri, după accident, în privinţa supravieţuirii şoferului care conducea microbuzul. Petru Apostu, de 26 ani, din comuna ieşeană Şcheia, suferise multiple fracturi şi leziuni interne.

"Din verificările preliminare de după accident s-a arătat că şoferul nu are contract de muncă la firma Valcris Trans SRL. El nu apare în baza noastră", a declarat directorul coordonator al ITM Iaşi, Iulian Tărăboanţă.

Ministerul Transporturilor a calificat accidentul drept "catastrofă feroviară" 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au demaraseră vineri cercetarea penală pe numele lui Petru Apostu, de 26 ani, pentru ucidere din culpă şi producerea unei catastrofe feroviare. Potrivit procurorului Mihai Covalciuc, verificările preliminare au arătat că şoferul nu a respectat semnalele vizuale şi acustice de la trecerea pe calea ferată.

Ieşenii s-au mobilizat luni la apelul medicilor care îi îngrijesc pe cei trei răniţi din accidentul de vineri de la Scânteia. Încă de la primele ore ale dimineţii, cel puţin 60 de oameni din Iaşi au venit să doneze sânge, în speranţa că victimele catastrofei feroviare vor trăi.

După ce duminică au fost înmormântate două dintre victime, luni comunitatea satului Scânteia se pregăteşte să-i conducă pe ultimul drum pe zece dintre cei decedaţi în tragedia de vineri. 

Vineri, 14 august, un tren s-a ciocnit de un microbuz în judeţul Iaşi în apropiere de comuna Scânteia. Luni numărul deceselor a crescut la 14.

Mai multe articole despre:
microbuz şofer Scânteia news alert