MENIU

Şoc în rugby! Fostul căpitan al Ţării Galilor dezvăluie că este homosexual

Gareth Thomas este primul rugbyst care dezvăluie că este gay

Rugbystul Gareth Thomas a dezvăluit că este homosexual şi speră ca gestul său să le dea curaj tinerilor sportivi aflaţi în aceeaşi situaţie şi care se tem să iasă la lumină pentru a-şi proteja carierele.

Rugbystul Gareth Thomas, jucătorul cu cele mai multe prezenţe în naţionala Ţării Galilor, a recunoscut că este homosexual, într-un interviu acordat publicaţiei Daily Mail.

\"Nu vreau să fiu cunoscut ca un jucător de rugby gay. În primul rând sunt jucător de rugby şi asta este cel mai important. Este foarte greu pentru mine să fiu primul jucător care rupe barierele. Din punct de vedere statistic, pot fi singurul. Nu ştiu dacă mai sunt şi alţi jucători gay în activitate\", a fost declaraţia-şoc a lui Gareth Thomas.

El a dezvăluit că şi-a dat seama că este atras de bărbaţi încă de la vârsta de 16-17 ani, dar că nu a vrut să accepte realitatea, mai ales că se temea că îi va fi afectată cariera.

Ajuns acum la 35 de ani, Thomas vrea ca tinerii homosexuali şi mai ales cei care vor să aibă cariere în sport, să prindă mai mult curaj, după ce el a devenit primul rugbyst de prim plan care îşi dezvăluie orientarea sexuală.

Gareth Thomas, fost căpitan al naţionalei Ţării Galilor, care evoluează în prezent la Cardiff Blues, a mărturisit că în vara anului 2006 a realizat că nu mai poate trăi în minciună. El i-a mărturisit soţiei sale, Jemma, că este homosexual şi că a înşelat-o cu parteneri de acelaşi sex. \"Am simţit că toată viaţa mea se duce de râpă în momentul în care căsnicia mea s-a destrămat\", a mărturisit sportivul.

După soţia sa, a venit rândul antrenorului Scott Johnson să afle adevărul, iar acesta l-a sfătuit să discute cu câţiva colegi: \"Le-a spus colegilor mei Stephen Jones şi Martyn Williams şi, când stăteam în bar şi îi aşteptam, eram pur şi simplu îngrozit, gândindu-mă cum vor reacţiona. Dar ei au intrat, m-au bătut pe spate şi mi-au spus: «Nu ne pasă. De ce nu ne-ai spus mai de mult?». Doi dintre cei mai buni prieteni ai mei din rugby nici nu au clipit\", a povestit Thomas.

Federaţia Galeză de Rugby (WRU) şi conducerea Cardiff Blues îl sprijină pe Thomas după ce acesta a decis să îşi facă publică orientarea sexuală. \"Ar fi o greşeală să uităm cât este de respectat în acest sport în Ţara Galilor într-un moment în care a decis să facă public un lucru atât de personal\", a spus directorul sportiv al WRU, Roger Lewis.

Mai multe articole despre:
rugby gay Ţara Galilor homosexual dezvăluire