MENIU

Slujba de Crăciun de la Vatican va avea loc la ora 22.00, pentru prima oară în istorie

Papa Benedict al XVI-lea

Purtătorul de cuvânt pontifical, reverendul Federico Lombardi, a ţinut să înlăture orice zvon referitor la starea de sănătate fragilă a Suveranului Pontif.

Tradiţiile se modifică la Vatican. Slujba de Crăciun de anul acesta va fi celebrată de către Benedict al XVI-lea la ora 22.00 şi nu la miezul nopţii, transmite AP.

Purtătorul de cuvânt pontifical, reverendul Federico Lombardi, a ţinut să înlăture orice zvon referitor la starea de sănătate fragilă a Suveranului Pontif. El a precizat că este o perioadă foarte încărcată pentru Papă, până pe 6 ianuarie, de Bobotează şi de aceea, încă de acum două luni, a fost luat decizia ca slujba de Crăciun să fie scurtată.

Benedict al XVI-lea se va odihni deci bine, iar în prima zi de Crăciun va transmite din balconul de la Vatican mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru tradiţionalul mesaj de binecuvântare \"Urbi et Orbi\" (pentru oraş şi pentru lume).

La începutul pontificatului, în 1978, predecesorul lui Benedict, Ioan Paul al II-lea, celebra slujba de la miezul nopţii şi apoi pe cea din dimineaţa de Crăciun. Odată cu înaintarea în vârstă şi cu avansarea bolii Parkinson, Ioan Paul al II-lea a renunţat la slujba din 25 decembrie, trasmiţând doar mesajul \"Urbi et Orbi\" şi urând sărbători fericite în mai multe limbi.