MENIU

Sindicatele se plâng că bugetarii de lux nu vor legea de salarizare unitară

Foto: RTV

Legea salarizării unitare în sistemul bugetar se naşte greu. Sindicatele se plâng că angajaţii din mai multe ministere, care au venituri mari refuză să aibă o grilă de salarizare comună cu ceilalţi bugetari.

"Se invocă în permanenţă că justiţia are statut special şi ca atare să aibă o lege specială. Cei din justiţie nu vor să facă parte din grila unică? exact, ar dori în continuare o lege separată de salarizare", a declarat Simion Hancescu, vicepreşedinte FSLI.

Angajaţii din justiţie nu sunt singurii care se împotrivesc legii privind salarizarea unitară a bugetarilor. Alături de ei mai sunt cei din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe şi cei din Ministerul Apărării.

Mai exact angajaţii care au venituri de mii de lei pe lună, cum ar fi: magistraţii, procurorii, diplomaţii sau cadrele militare cu grad.

Legea de salarizare unitară este una dintre condiţiile impuse de FMI. Actul ar trebui finalizat în acest an, astfel încât să se aplice din 2010. Bugetarii vor avea, astfel o grilă unică de salarizare, iar raportul între cel mai mare şi cel mai mic salariu va fi de 1 la 15.