MENIU

Sindicatele din CFR ameninţă cu greva generală şi cer demisia lui Radu Berceanu

Foto: mersultrenurilor.ro

Preşedintele Federaţiei Mişcare Personal, Ioan Molea, a declarat că CFR intră în grevă în 30 septembrie dacă nu se plătesc salariile. Organizaţiile sindicale cer demisia ministrului Transportului şi Infrastructurii, Radu Berceanu, şi anunţă că vor declanşa proteste la nivel naţional.

"În data de 30 septembrie dacă oamenii nu vor fi plătiţi conform cu contractul colectiv de muncă se vor prezenta la serviciu şi nu vor lucra. Vrem să înceteze aceste inechităţi care sunt la CFR. A fost o întâlnire foarte tensionată. Toţi preşediţii de federaţii vor coordona aceasta activităţi. Au întârziat aproape 2 luni de zile. Şi avansul şi lichidarea au întârziat", a precizat Ion Molea.

Pe de altă parte organizaţiile sindicale cer demisia ministrului Transportului şi Infrastructurii, Radu Berceanu, şi anunţă că vor declanşa proteste la nivel naţional.

"Organizatiile sindicale au hotărât, în baza solicitarii salariaţilor şi a
liderilor teritoriali, ca în situaţia în care subfinanţarea sistemului
feroviar se va menţine punându-se in pericol siguranţa circulaţiei pe calea
ferată şi nerespectarea termenelor de plată a salariilor prevazute în
Contractele Colective de Muncă cu mai mult de 48 ore, activitatea la Calea Ferata să fie oprită în totalitate.S-a hotarât să se ceară demisia ministrului Transportului şi Infrastructurii domul Radu Berceanu, subsecretarului de stat Constantin Axinia precum şi a directorilor generali a unităţilor feroviare pentru situaţia dezastruoasă a căii ferate şi lipsa unor strategii coerente în acest sector", se arată în procesul verbal semnat de către reprezentanţii sindicatelor din CFR.