MENIU

Silvian Ionescu a participat la videochatul REALITATEA.NET

Foto: infomediu.eu
Silvian Ionescu a declarat că nu există o medie europeană de spaţiu verde

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a participat la talkshow-ul online REALITATEA.NET Live, prezentat de Letiţia Zaharia.

Utilizatorii au avut posibilitatea de a transmite, în direct, întrebări pe www.realitatea.net/videochat.

Referitor la spaţiul verde din Capitală, care se micşorează pe zi ce trece, Silvian Ionescu a declarat că nu există o medie europeană de spaţiu verde. Bucureştiul are mai mult spaţiu verde decât Parisul şi este de zece ori mai puţin poluat decât Atena. Bucureştiul este singura capitală europeană de câmpie. În fiecare zi intră în Bucureşti cinci milioane de tone de praf din Câmpia Română.

"Bucureştiul nu are nevoie de palmieri, ci de o barieră verde", spus Ionescu. 

Locuitorii oraşului Târgu Mureş s-au plâns de proasta calitatea a aerului, din cauza combinatului Azomureş, dar, la nivel local, nu s-au luat măsuri. Doi comisari de la Bucureşti se află la Târgu Mureş, pentru a suspenda autorizaţia de mediu a combinatului.

Ionescu a spus că sunt motive reale pentru a închide combinatul: "Patronii turci de la Azomureş cred că legea e făcută doar pentru fraieri (...) Profitul de 84 de milioane de euro din 2008 ar fi trebuit reinvestit în mediu, iar acest lucru nu s-a întâmplat".

REALITATEA.NET LIVE este talk-show-ul online care prezintă săptămânal oamenii şi evenimentele ce pot schimba destinul naţiunii, fiind lansat de REALITATEA.NET, liderul website-urile de ştiri din România şi, totodată, cel mai important produs din portofoliul F5, compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu. Spaţiile publicitare sunt gestionate de regia de vânzări online, cross-media şi neconventionale F5 X-Media, parte a trustului.