MENIU

Sibiu, locul unde tradiţia şi bunul gust se îmbină perfect cu modernul

Foto: sibiul.ro
În inima oraşului, Piaţa Mare este punctul principal de atracţie al Sibiului

Despre Sibiu s-au scris şi s-au spus multe. Cu toate acestea parcă niciodată nu te plictiseşti să îl revezi. Este unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale transilvănene, unde clădirile renascentiste de la 1900 s-au păstrat intacte şi unde tradiţia, dar şi bunul gust, se îmbină perfect cu modernul.

Opt secole de istorie păstrate cu grijă şi efort. În inima oraşului, Piaţa Mare este punctul principal de atracţie. Patrulaterul imens este dominat de clădirea Primăriei, ridicată în 1906. Și tot aici se află cele mai frumoase edificii baroce din oraş - Palatul Brukental, Biserica romano - catolică şi fostul Colegiu Iezuit. În centrul pieţei, lumea se strânge puhoi în jurul fântânilor arteziene.

Chiar din Piaţa Mare porneşte Corso, cum mai este denumit bulevardul Nicolae Bălcescu, o arteră pietonală unde se concentrează cele mai multe terase şi magazine din oraş.

Trecem printr-unul dintre cele două turnuri şi ajungem în Piaţa Mică a Sibiului. Aceleaşi clădiri cochete, frumos colorate, cu acoperişuri înalte în care se zăresc ferestre minuscule. Ne atrage imediat atenția clădirea roşie, denumită şi Casa Luxemburg, dar și clădirea ce găzduia odinioară breasla Măcelarilor. Urcăm şi în turn. De aici vezi Sibiul în toată splendoarea lui.

La o aruncătură de băţ se află şi Podul Minciunilor, lucrat în fontă, în 1859. Legenda spune că negustorii din Piaţă erau aruncaţi de pe pod dacă îşi înşelau clienţii şi de aici i-ar veni numele. Localnicii cred, însă, mai degrabă, că podul era odinioară preferatul îndrăgostiţilor şi al cadeţilor de la Academia Militară. Aşa că, de-a lungul timpului, a fost martorul multor promisiuni şi jurăminte neonorate. Iar dacă aţi ajuns până aici faceţi un popas şi la Biserica Evanghelică, cel mai impunător edificiu gotic din Sibiu.

Marele avantaj este că puteţi face un tur al celor mai importante obiective turistice din Sibiu, într-o singură după-amiză. Iar seara puteţi reveni în Piaţa Mică, ticsită de terase şi restaurante şi puteţi savura specialităţile săseşti: plăcinte cu ceapă şi pită unsă cu pastă de jumări de porc şi presărată cu ceapă.

Mai multe articole despre:
Sibiu All Inclusive