MENIU

Şi copiii sunt afectaţi de ordonanţa care interzice cumulul pensie-salariu

Foto: RTV

Copiii din şcoli şi grădiniţe sunt printre victimele colaterale ale ordonanţei care obligă bugetarii să aleagă între salariul de la stat şi pensie. Numai în judeţul Cluj, peste 500 de angajaţi din învăţământ, cadre didactice şi personal auxiliar, trebuie să aleagă între locul de muncă şi pensie. Directorii de şcoli sunt convinşi că pensionarii vor fi greu de înlocuit.

Nea Augustin străbate cu bicicleta zeci de kilometri, în fiecare zi, între cele nouă grădiniţe din Câmpia Turzii. El e omul bun la toate: se ocupă de întreţinerea centralelor şi face toate reparaţiile.

Guvernul i-a tăiat tot elanul. Deşi se simte încă în putere, nea Augustin a ales să rămână acasă şi să aştepte cu sufletul la gură poştaşul cu pensia, în fiecare lună.

Nea Augustin are pensia mai mare decât leafa de 500 de lei pe care o lua pentru munca la grădiniţe. Directorii se tem că nu îi vor găsi înlocuitor.

"La aceste salarii mici, un muncitor calificat nu acceptă să vină, suntem convinse!", a declarat Maria Mocanu, director grădiniţă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că posturile rămase vacante după plecarea pensionarilor vor fi scoase la concurs şi cred că se vor găsi tineri dornici să le ocupe.
Mai multe articole despre:
salariu copii pensionari ordonanţă pensie cumul