MENIU

Sfârşit de săptămână cu soare şi averse izolate - VEZI PROGNOZA

Foto: amazing.com

Weekendul vine cu soare şi ploi reduse simţitor, în timp ce maximele fac un pas înapoi, oprindu-se la cel mult 32-33 de grade.

Prima zi de weekend readuce soarele în prim plan. Se mai anunţă ceva ploi cu descărcări electrice, dar pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi în nordul Moldovei şi al Munteniei, dar în restul ţării, vremea se încălzeşte. Temperatura aerului se aşteaptă să se încadreze în general între 25 şi 32 de grade, cu cele mai mai valori în sudul ţării. 

Vreme însorită şi în Bucureşti sâmbătă. Vântul va sufla slab, norii vor fi doar de decor, iar cele 32 de grade de la amiază sugerezează o zi uşor prea caldă. Temperatura creşte duminică şi devine un pic prea cald pentru a ne simţi confortabil. La amiază vor fi în Bucureşti 32 de grade Celsius iar vântul va bate doar liniştit.

La munte vremea este în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări şi pe arii relativ extinse se vor semnala ploi şi unele instensificări ale vântului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative. Sâmbătă, mai sunt ceva înnorări mai ales după-amiaza şi seara, iar pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Regimul termic nu va suferi nici sâmbătă modificări importante. Duminică, vremea va fi în general frumoasă la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază şi seara când izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura va rămâne la valori comparative cu cele ale zilei de sâmbătă.

La mare, vremea este frumoasă astăzi. Maximele termice din aer sunt de circa 26, 28 de grade, iar apa mării are 24 de grade. Vîntul suflă slab, cel mult moderat. Sâmbătă, trecerea frontului atmosferic din Europa Centrală se va face simţită doar cu unele înnorări după-amiază, însă e puţin probabil să plouă pe litoral. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi asemănătoare cu cele din ziua anterioară, 26, 28 de grade. Temperatura apei mării va fi de circa 23, 25 de grade. Duminică la mare, regimul termic nu se schimbă. Cer mai mult senin, vânt slab şi moderat. Temperatura aerului ca şi cea a apei se păstrează la aceleaşi valori plăcute ca şi sâmbătă.

Duminică ploile părăsesc cu totul teritoriul ţării. În multe zone, cum este Câmpia de Vest sau în extremitatea estică a ţării. În aceste condiţii temperatura mai câştigă 1,2 grade. Maxime mai mari de 25 de grade în toată ţara, şi de peste 30 de grade în Câmpia de Vest şi Câmpia Română, până la 32 de grade în Lunca Dunării. 

Iar dacă vi se pare că weekendul exagerează termic, e bine să ştiţi că începutul săptămânii viitoare va mai adăuga un grad două la temperaturile de la amiază.






Mai multe articole despre:
ploi canicula weekend Nord maxime