MENIU

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti nu a putut interveni la timp din cauza condiţiilor de trafic

Mai multe ambulanţe au rămas blocate în traficul din Capitală

Zăpada a dat peste cap, marţi, şi activitatea Serviciului de Ambulanţă al Capitalei. Echipajele Salvării au fost blocate în trafic zeci de minute, în timp ce aproape 50 de bucureşteni au aşteptat intervenţia medicilor.

Timpul de ajungere şi de rezolvare a cazurilor, în care este necesară intervenţia ambulanţelor, a fost mărit considerabil, mai mult, au existat 26 de cazuri urgente la care ambulanţele nu a putut ajunge la timp.

\"Nu ştim dacă poliţia poate interveni pentru a crea culuoare de acces pentru ambulanţe. Sunt poduri de gheaţă, carosabilul este foarte alunecos şi în unele zone se circulă şi cu 2 kilometri pe oră. Dacă am circula cu viteză mai mare am risca să ne lovim ambulanţele, iar traficul este foarte aglomerat\", a declarat Alice Grasu, şeful Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.

De asemenea, Prefectul Capitalei a susţinut că intervenţia a fost întârziată de faptul că toate utilajele erau staţionate în afara Bucureştiului înainte de a începe ninsoarea.

\'\'Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a atras atenţia că nu pot ajunge în timpii normali la destinaţie. Am ieşit din şedinţa de la ISU şi comitetul pentru situaţii de urgenţă m-a asigurat că este pregătit să intervină\", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Şoferii bucureşteni nu s-au pregătit corespunzător pentru venirea iernii, motiv pentru care viteza maximă atinsă în arterele centrale ale Bucureştiului a fost  de 20 de kilometri la oră. Sorin Oprescu a cerut  ca maşinile care se ocupă cu aprovizionarea să staţioneze cât mai puţin timp posibil şi a anunţat că maşinile care staţionează în dreptul rigolei vor fi ridicate.

Mai multe articole despre:
trafic ambulanţă urgenţe Poliţia Rutieră