MENIU

Serviciile Secrete americane nu mai fac faţă ameninţării teroriste

Foto: 1600pennave.blogspot.com

Preşedintele Obama care este ameninţat tot mai des, grupările antiguvernamentale, ameninţarea teroristă şi infracţiunile economice în creştere pun din ce în ce mai mult în dificultate Serviciile Secrete americane.

Într-un raport al Congresului American se arată că, în faţa ameninţării teroriste crescânde, cercetarea infracţiunilor economice va fi neglijată, scrie site-ul americam boston.com.

Odată cu alegerea primului preşedinte de culoare, America se confruntă cu un important val de rasism. De asemenea, numărul membrilor aparatului oficial care au nevoie de protecţie a crescut, ca şi evenimentele la care Serviciile trebuie să asigure paza şi protecţia marilor lideri politici.

În aceste condiţii, un raportul arată că, deşi s-au făcut angajări, personalul fost alocat pentru misiunile de pază.

Şi din punct de vedere logistic Serviciile Secrete sunt descoperite. Organizaţia a cerut 33 de milioane de dolari pentru a se dota cu tehnologie de ultimă oră, pentru a face faţă noilor ameninţări teroriste, în special celor de pe internet. Serviciile au trebuit în ultimele luni să investigheze o dezbatere de pe reţeaua socială Facebook, în care se dezbătea dacă preşedintele Obama ar trebui sau nu să fie ucis.

Congresul American intenţionează o suplimetare a bugetului Serviciilor Secrete, pentru a nu fi neglijate niciuna dintre misiunile pe care aceasta trebuie să le îndeplinească, inclusiv cea a copiilor dispăruţi şi abuzaţi. 

Mai multe articole despre:
Raport Congresul american