MENIU

Serviciile de ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov au fost unificate

Serviciile de ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov au fost unificate

Intenţia autorităţilor este aceea ca, până în 2014, toate ambulanţele să ajungă la solicitanţi în timpul recomandat de maximum opt minute.

Serviciile de ambulanţă din Bucureşti şi Ilfov au fost recomasate, prin hotărâre de guvern, urmând să funcţioneze împreună, pentru a se putea interveni mai rapid la urgenţele din ambele zone administrative, a anunţat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

\"După separarea celor două servicii în 1998, au apărut probleme operaţionale. Ambulanţele din Ilfov nu puteau intra în Bucureşti, atunci când erau mai aproape de adresa de unde s-a făcut solicitarea, şi nici cele din Bucureşti în Ilfov\", a explicat Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că recomasarea nu presupune desfiinţări de substaţii, disponibilizări sau reduceri de salarii. Va exista, însă, un singur dispecerat. \"Este o măsură doar în beneficiul cetăţeniilor\", a subliniat Arafat.

În Ilfov sunt 44 de ambulanţe, iar în Bucureşti, 80 de ambulanţe. Numărul de cazuri zilnice pentru care se intervine în Bucureşti variază între 500 şi 1.000, în timp ce, în Ilfov, el se situează între 150 şi 200.

Hotărârea de guvern privind unificarea a fost luată miercuri şi va fi aplicată în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Mai multe articole despre:
Bucureşti ambulanţă Ilfov Raed Arafat unificare