MENIU

Senatul dezbate, în acest moment, cererea procurorilor de anchetare a lui Şerban Mihăilescu

Foto: NewsIn

Senatorul PSD Şerban Mihăilescu află, astăzi, dacă Senatul este de acord sau nu cu anchetarea lui de către procurorii anticorupţie. Social-democratul este acuzat de fapte de corupţie.

Cu puţin timp în urmă, la Senat, a început votul în urma căruia se va stabili dacă se va da curs cererii de anchetare a lui Şerban Mihăilescu, trimisă de procurorul general în iulie 2008. Pentru ca cererea procurorilor să fie aprobată este nevoie de cel puţin 35 de voturi.

Laura Codruţa Kovesi a solicitat atunci avizul senatorilor pentru începerea urmăririi penale a fostului secretar general al guvernului Năstase acuzat de fapte de corupţie într-un dosar al DNA.

De la începutul acestei legislaturi, Senatul a amânat de mai multe ori luarea unei decizii, unul dintre motive fiind starea de sănătate a lui Şerban Mihăilescu. Comisia juridică nu a făcut nicio recomandare plenului, deoarece votul membrilor săi a fost de 4 la 4 în favoarea şi împotriva urmăririi penale.

O hotărâre pro sau contra din partea comisiei are nevoie de minimum 6 voturi, iar plenul poate decide cu majoritatea voturilor celor prezenţi.

Mai multe articole despre:
Senat Şerban Mihăilescu Miki Şpagă