MENIU

Senatorul PSD Cătălin Voicu, ridicat de procurori şi audiat la DNA

Cătălin Voicu, senator PSD

Senatorul PSD Cătălin Voicu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, a fost ridicat vineri dimineaţă şi dus la DNA pentru audieri. Se pare că senatorul ar fi acuzat de trafic de influenţă, dezvăluirea unor informaţii clasificate, informează Realitatea TV. Senatorul PSD Cătălin Voicu a părăsit sediul DNA în jurul orei 14,30.

\"Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările\", a declarat Cătălin Voicu, pentru NewsIn, citat de Realitatea TV.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Senatorul Cătălin Voicu are 44 de ani, este general SPP în rezervă şi membru al PSD Bucureşti din anul 2008.  Fost ofiţer de carieră, Cătălin Voicu este absolvent al şcolii de ofiţeri activi de la Sibiu. Ulterior a absolvit şi Academia de Poliţie, precum şi mai multe cursuri postuniversitare de ştiinţe poliţieneşti. Este deasemenea doctor în drept, astfel că a prezentat mai multe lucrări publice privind organizarea Poliţiei şi reorganizarea Jandarmeriei. A primit gradul de general din anul 2003, la vârsta de 38 de ani.

Numele său a fost vehiculat la începutul anului în legătură cu preluarea portofoliului Ministerului Administraţiei şi Internelor din partea PSD, , fiind susţinut de Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti. Istoria sa este strâns legată de Ion Iliescu şi de Viorel Hrebenciuc, doi dintre cei mai grei lideri ai PSD. A ajuns general SPP la vârsta de 38 de ani, sub administraţia Iliescu, în 2003. A demisionat din cadrul Serviciului până în 1997, atunci când Ion Iliescu n-a mai fost preşedinte. Generalul Voicu a înfiinţat - potrivit relatărilor presei - în 1998, alături de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firmă privată de pază şi protecţie, denumită SC Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL.

Între 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat în cadrul SPP ca ofiţer activ, angajat în funcţia de consilier pe probleme de siguranţă naţională la Administraţia Prezidenţială. Începând cu 2004, Cătălin Voicu ajunge deputat în Parlamentul României, pe listele PSD Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc.

Mai multe articole despre:
DNA PSD trafic de influenţă senator Cătălin Voicu