MENIU

Senatorii şi deputaţii nu mai trec prin Parlament până pe 9 iunie

Foto: Realitatea TV

Se sacrifică pentru popor şi îşi iau liber două săptămâni. În numele obiectivului declarat de mobilizare a populaţiei la vot, senatorii şi deputaţii nu vor mai da prin Parlament până pe 9 iunie.

Primii care au decis că este mai bine să nu vină la muncă au fost deputaţii. Propunerea a fost făcută şi votată în Biroul Permanent de luni.

"Pentru ultima săptămână din această lună, propun ca întreaga săptămâna să se lucreze în teritoriu, asta ar fi de dorit şi cinstit, urmând ca săptămâna care urmează [n.r. după alegeri] să înceapă cu ziua de marţi, pentru că avem o nouă lege, prin care ziua de luni, 8 iunie, este zi nelucrătoare." se arată în stenograma BP din 20 mai 2009.

Exemplul lor a fost urmat la numai o zi distanţă şi de colegii senatori. Ei consideră zilele libere drept un sacrificiu pe care îl fac în numele campaniei electorale.

"Trebuie să fiţi de acord, o implicare mai hotărâtă, mai prezentă a senatorilor în colegiile lor, în perioada aceasta, este binevenită, chiar cu anumite sacrificii privind programul nostru de astăzi, de săptămâna aceasta, de săptămâna viitoare. Sunt convins că avem şi posibilitatea şi datoria de a contribui la o
mărire a prezenţei de la 20 şi ceva la sută, care se pare că va fi, la peste 30%, poate. Doamne fereşte să fim chiar printre "fruntaşii” Europei!", apare în stenograma BP din 21 mai 2009.

Cu acest discurs a reuşit senatorul UDMR, Verestoy Attila să-şi convingă colegii să nu mai vină la muncă în următoarele două săptămâni. Atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul nu vor mai lucra până pe data de 9 iunie, după alegerile europarlamentare.

Mai multe articole despre:
UDMR senatori deputaţi vot stenograme mobilizare