MENIU

Şeful Secţiei penale a Tribunalului Prahova a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

Foto: NewsIn

Preşedintele Secţiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce ar fi luat mită 37.000 de euro de la doi interlopi, au declarat surse judiciare.

Judecătorul Dumitru Rebegea a dispus eliberarea a doi interlopi periculoşi, Sandu Zamfir, zis Austrianu, şi Florin Pârjol, capul clanului Ghenosu, spun surse judiciare.

Aceleaşi surse spun că din interceptările convorbirilor dintre şeful Secţiei penale a Tribunalului Prahova şi avocata care l-ar fi mituit, reiese modul în care judecătorul "îi învăţa" să scape legal de arestul preventiv.

Astfel, magistratul îi spunea avocatei să facă cerere de încetare a arestului preventiv cu câteva zile înainte ca mandatul să expire. Apoi, avocaţii nu veneau la termen, judecătorul amâna cauza, iar la termenul următor Rebegea constata că arestul a încetat de drept, pentru că a trecut perioada legală de 30 de zile.

Sandu Zamfir era cercetat pentru mai multe infracţiuni de şantaj şi înşelăciune, iar  Florin Pârjol, liderul Clanului Ghenosu, pentru infracţiuni de şantaj, constituire de grup infracţional organizat, fraude financiare.

Magistratul va fi dus pentru mandat de arestare la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit surselor, judecătorul ar fi primit de la o avocată, în două tranşe, suma de 37.000 de euro, pentru a îi favoriza pe doi interlopi din Prahova, care aveau dosare pe rolul instanţei unde acesta era judecător.

Procurorii au încuvinţarea CSM pentru reţinerea judecătorului prahovean.

Judecătorul Rebegea este audiat de procurori, el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.