MENIU

Șeful CCR Marian Enache, pensie specială dublă într-un singur an. Fostul consilier al lui Iliescu, suspectat că a fost informator al Securității

Marian Enache/Arhivă foto

Pensiile speciale ale șefului de la Curtea Constituțională a României, Marian Enache, au crescut cu peste 50%, într-un an, ajungând la sume astronomice. Se pare că numai anul trecut a încasat două pensii speciale, care au ajuns, net, la peste 760.000 de lei. 

Culmea, asta se întâmplă în condițiile în care Marian Enache a respins în repetate rânduri diferite tentative de a abroga sau diminua pensiile speciale.

Salariile judecătorilor de la CCR au crescut, pe șest, cu aproape 50%! Sumele astronomice la care s-a ajuns

Mai mult, toți judecătorii CCR pot benefica de pensii speciale. Marian Enache a fost consilierul lui Ion Iliescu și a fost suspectat că a fost informator al securității.

În 2009, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității a precizat că Marian Enache a avut dosar de rețea. Asta înseamnă că a fost recrutat de Securitate ca informator. Totuși, dosarul acestuia a dispărut și rămâne chiar și astăzi un mister cum a fost posibil așa ceva.