MENIU

Sed Lex s-a retras de la negocieri pentru că Ministerul Muncii voia să discute reduceri de personal

Sebastian Oprescu: Cred că acţiunea noastră de protest va fi reluată pe 2 martie cu alte organizaţii sindicale
Foto: RTV

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex s-au retras de la negocierile cu Ministerul Muncii, deoarece s-a încercat aducerea în discuţie a unor teme pentru care au fost deja găsite soluţii privind slujbele personalului bugetar din administraţie. De asemenea, sindicaliştii au fost deranjaţi de faptul că la discuţii nu a venit ministrul, ci un consilier de al său.

Sindicaliştii solicită plata orelor suplimentare, menţinerea sporurilor şi cer să nu se facă disponibilizări în administraţia publică. Sindicaliştii mai cer şi reluarea discuţiilor privind legea unică de salarizare în sistemul bugetar.

Negocierile vor continua şi săptămâna viitoare, iar în cazul în care nu vor ajunge la un punct comun cu guvernul, o parte dintre funcţionarii publici ameninţă că vor relua protestele. 

Alianţa Naţională Sed Lex cuprinde Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Naţională a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale, cea a Sindicatelor Statisticienilor, a Sindicatelor din Finanţe, Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu şi cel al Funcţionarilor Publici din Inspecţia Muncii.

Mai multe articole despre:
funcţionari sindicate SED LEX bugetari