MENIU

Sebastien Loeb e în negocieri cu un team din Formula 1

Foto: www.enjoyfrance.com

Reprezentanţi ai campionului mondial de raliuri au contactat oficiali ai noii echipe US F1, care se va prezenta la startul sezonului 2010 al F1, pentru ca unul dintre monoposturi să fie pilotat de Loeb.

Chiar dacă în momentul de faţă Sebastien Loeb luptă pentru câştigarea celui de-al şaselea titlu mondial consecutiv în Campionatul Mondial de Raliuri, n-ar fi exclus ca din sezonul viitor el să opteze pentru cursele de circuit, ca pilot al unui monopost de Formula 1.

Printr-un intermediar, el a intrat deja în contact cu responsabili ai noii echipe americane Team US F1, pentru a discuta despre posibilitatea transferului său în Marele Circ, din sezonul viitor. Cotidianul L'Equipe citează o declaraţie a directorului sportiv al US F1, Peter Windsor, care a spus: "Ne-a sunat cineva care îl reprezintă pe Loeb, dar nu vă voi oferi detalii despre conversaţie. Loeb este un talent incredibil şi cu siguranţă ar face lucrurile mai interesante în Formula 1. Noi căutăm piloţi americani, dar îl vom lua serios în calcul pe Loeb".

La rândul său, actualul pilot al lui Citroen a confirmat apropierea de US F1: "Sunt în discuţii cu o echipă, dar acum nu ştiu ce să zic. Aporeciez Campionatul Mondial de Raliuri şi sunt pe punctul de a-mi prelungi contractul cu Citroen. Dar, dacă mi s-ar oferi o şansă, când calendarul din WRC nu se suprapune cu cursele din F1, de ce să refuz? De ce să îmi pun mereu aceeastă întrebare, ce aş putea face în Formula 1? Mai bine mi-aş acorda o şansă. Cel puţin atunci voi fi sigur".

Mai multe articole despre:
Formula 1 Sebastian Loeb Citroen WRC